KLUBSKA DEJAVNOST / projekti

Glasbena scena v MIKK-u je namenjena predvsem promociji neuveljavljenih domačih bendov. S prirejanjem koncertov tujih in domačih alternativnih ter drugih glasbenih skupin in glasbenih performerjev, želimo vzpodbuditi nastajanje mladega glasbenega naraščaja ter navsezadnje tudi pozitivno vplivati na “glasbeno razgledanost” publike – v čim širšem pomenu besede. V našem okolju želimo obiskovalcem koncertnih večerov v MIKK-u zagotoviti čim bolj kontinuirano in pestro ponudbo glasbe, ki je v naših prostorih zaradi »trendy« medijev in poslušalstva prav gotovo ni zaslediti. Koncertom namenjamo zaenkrat povečini vikende, iz “vikend” povprečnosti pa včasih glasbujemo tudi ob tedna dnevih.
Mladi v MIKK-u poleg zabave, ki vsekakor ni prioriteta glasbenih večerov, dobijo predvsem vpogled v prezrte oziroma doma ne dovolj podprte glasbene smernice in prakse iz vseh koncev sveta. Koncerti v MIKK-u so predvsem izobraževalne narave.

KLUBSKI GLASBENI PROGRAM

ALTERNATIVNA GODBA

projekt, ki ga na podlagi razpisa sofinancira Ministrstvo za kulturo, in ki letos poteka že četrto leto. V okviru tega projekta organiziramo nekje 25 nadžanrskih glasbenih koncertov aktualnih izvajalcev iz vsega sveta.

MIKKova diskoteka

predstavlja 3 glasbeno-plesne diskoteke (Pustna, Velikonočna, Noč čarovnic), kjer glasbo vrtijo lokalni DJ-ji.

Dnevna soba s posluhom

glasbene poslušalnice, večeri, kjer lahko po predhodnem dogovoru vsak posameznik prinese svoj izbor glasbe tematske poslušalnice ter jo vključi v program, lahko pa se tudi predstavijo tematsko različne mladinske in druge iniciative s svojim glasbenim izborom

MIKK JAM session

improvizacijski večeri izven klubskega program, kjer bomo objavili poziv lokalnim glasbenikom, da sodelujejo pri ustvarjanju glasbe V ŽIVO.

Mali veliki MIKK-ov oder

je projekt, kjer preko javnega poziva povabimo mlade neuveljavljene skupine, da nastopijo v MIKK-u, kjer jim MIKK nudi podporo pri promociji in organizaciji koncerta ter tehnično podporo.

DELI

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.