Izjava o dostopnosti

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota se zavezuje omogočati dostopnost svojega spletišča www.mikk.si v skladu z z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran. 

Spletna stran je v celoti skladna s priporočili WCAG 2.1 nivo AA. Metoda, ki smo jo  pri oblikovanju te izjave uporabili je samoocena.

Slabovidnim je na voljo možnost izbiranja:

  • povečanje in pomanjšanje pisave za več stopenj
  • odstranitev barv (desaturacija)
  • nastavitev kontrasta (modra in zelena pisava na črni podlagi ter rumena in bela pisava na črni podlagi)
  • svetlo ozadje
  • povečanje razmika za več stopenj

Uporabnikom z disleksijo je na voljo možnost preklopa pisave med serifno in ne-serifno pisavo.

Vsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto: info@mikk.si Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Nedostopne vsebine

Spodaj navedene vsebine še niso dostopne. Te vsebine so večinoma objavljene v preteklosti in zaradi količine objavljenih vsebin bi opremljanje teh vsebin z elementi dostopnosti to predstavljalo nesorazmerno kadrovsko breme za MIKK Murska Sobota. Določene datoteke za objavo na spletni strani tudi prejmemo brez ustreznih elementov dostopnosti. 

  • Nekatere slike v objavljenih vsebinah niso opremljene z nadomestnimi besedili ali pa nimajo vpisanega optimalnega nadomestnega besedila.
  • Nekateri skenirani dokumenti PDF, ki so priloge na straneh, nimajo ustreznih elementov dostopnosti (berljivo besedilo). V večini primerov vsebino teh dokumentov objavimo tudi na straneh, na katerih so priloženi.

V primeru da naletite na nedostopno vsebino, do katere želite dostopati, nas o tem prosim obvestite na info@mikk.si.

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja izvaja:

Inšpekcija za informacijsko družbo
Ministrstvo za javno upravo
Inšpektorat za javni sektor
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.ijs@gov.si.

Priprava izjave o dostopnosti

Izjava o dostopnosti je bila pripravljena 20. aprila 2023.

DELI