MIKKova poletna šola animacije

𝙈𝙄𝙆𝙆𝙊𝙑𝘼 𝙋𝙊𝙇𝙀𝙏𝙉𝘼 Š𝙊𝙇𝘼 𝘼𝙉𝙄𝙈𝘼𝘾𝙄𝙅𝙀
𝙫 𝙨𝙤𝙙𝙚𝙡𝙤𝙫𝙖𝙣𝙟𝙪 𝙯 𝙄𝙣š𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙤𝙢 𝙯𝙖 𝙩𝙧𝙖𝙣𝙨𝙢𝙚𝙙𝙞𝙟𝙨𝙠𝙞 𝙙𝙞𝙯𝙖𝙟𝙣

⏰Kdaj?  
𝟳. 𝟴. – 𝟮𝟱. 𝟴. 𝟮𝟬𝟮𝟯
𝗼𝗱 𝗽𝗼𝗻𝗲𝗱𝗲𝗹𝗷𝗸𝗮 𝗱𝗼 𝗽𝗲𝘁𝗸𝗮
𝟭𝟬.𝟬𝟬 – 𝟭𝟱.𝟬𝟬

📍Kje? 𝗠𝗹𝗮𝗱𝗶𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗻𝗶 𝗶𝗻 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗻𝗶 𝗸𝗹𝘂𝗯 𝗠𝘂𝗿𝘀𝗸𝗮 𝗦𝗼𝗯𝗼𝘁𝗮 – 𝗠𝗜𝗞𝗞

🔴Kaj?
𝗭𝘃𝗶𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗮𝘃𝗹𝗷𝗶𝗰𝗲 ponujajo nov pogled na otrokom poznane zgodbe, in sicer na način, ki jih uči empatije, ljubezni in razumevanja. Projekt se ukvarja z reinterpretacijo najbolj znanih pravljic svetovne dediščine na način, da v pripoved vnaša elemente stigme kot so fizična zloraba, psihična, spolna, rasna, statusna. 

𝗔𝗻𝗶𝗺𝗶𝗿𝗮𝗻𝗼 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗷𝗼 sestavlja šest spletnih epizod od katerih je prva v seriji Prava pepelka / Cinda Real bila prikazana na že več kot 40 svetovnih festivalih, kjer je do sedaj prejela 15 nagrad. 𝗣𝗿𝗮𝘃𝗶 𝗥𝗼𝗹𝗮𝗻𝗱, 𝘁𝗿𝗲𝘁𝗷𝗮 𝘃 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗷𝗶 𝟲 𝗮𝗻𝗶𝗺𝗶𝗿𝗮𝗻𝗶𝗵 𝘇𝗴𝗼𝗱 𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗺𝗲𝘁 𝗠𝗜𝗞𝗞 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗻𝗲 š𝗼𝗹𝗲 𝗮𝗻𝗶𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲.
𝗣𝗼𝗱 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗼𝗿𝘀𝘁𝘃𝗼𝗺 𝗔𝗻𝗲 𝗝𝗼𝘃𝗮𝗻𝗼𝘃𝗶ć, oblikovalke in ilustratorice, bodo izbrani udeleženci oblikovali zgodboris (ilustrirani potek zgodbe) in takoimenovani animatic (animirani potek zgodbe) ter se seznanili s celotnim procesom ustvarjanja risank.
Več o celotnem projektu twistedtales.tv

❓𝗭𝗮𝗸𝗮𝗷?
𝗣𝗿𝗮𝘃𝗶 𝗥𝗼𝗹𝗮𝗻𝗱 (𝗥𝗲𝗮𝗹 𝗥𝗮𝗹𝗽𝗵) 𝗷𝗲 𝘇𝗴𝗼𝗱𝗯𝗮 𝗼 𝗮𝘃𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗲𝗺 𝗱𝗲č𝗸𝘂, 𝗻𝗮š𝗮 𝗿𝗲𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗽𝗿𝗲𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗲 𝘇𝗴𝗼𝗱𝗯𝗲 𝗠𝗼𝘁𝗼𝘃𝗶𝗹𝗸𝗲 (𝗥𝗲𝗮𝗹 𝗣𝘂𝗻𝘇𝗲𝗹). Roland je otrok, ki se do ostalih vrstnikov obnaša nekoliko drugače. On je deček z avtizmom. Njegova mama, ki je zaradi duševne motnje svojega sina razburjena in zgrožena ob misli, da bodo njenega ljubega otroka v šoli zaradi prisotne hibe ustrahovali in zasmehovali, se odloči, da bo fanta poučevala doma. Roland ne sme iz hiše in zato tudi nima nobenih prijateljev. Nekoč čisto slučajno spozna deklico, ki živi v bližini in ona ga sprejme takšnega, kakršen je, ne diskriminira ga zaradi njegove “drugačnosti”. Vse dokler mama o tem ne izve. Zaprepadena prepove Rolandu, da bi se še kdaj družil s to deklico. Šele ko mama uvidi, da je njen otrok potrt in žalosten, ker je tako sam, končno spozna, da svojega sina ne more držati “zaklenjenega” v hiši, da bi ga zaščitila pred “svetom”, zato se omehča ter jima odpre pot k prijateljstvu.

👥𝗭𝗮 𝗸𝗼𝗴𝗮?
Za srednješolce in študente z izkušnjami v risanju in / ali animiranju.

𝗧𝗿𝗮𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲:
3 tedne, vsak dan od pon. do pet., od 10.00 do 15.00

𝗣𝗿𝗲𝗱𝗮𝘃𝗮𝘁𝗲𝗹𝗷𝗶𝗰𝗮:
Ana Ivanović (umetniški vzdevek: Vayverne) je grafična oblikovalka in vizualna umetnica iz Podgorice v Črni gori. Trenutno opravlja magistrski študij grafičnega oblikovanja na Fakulteti za likovno umetnost in se ukvarja z mnogimi vizualnimi disciplinami, kot so: fotografija, ilustracija, grafične komunikacije, animacija, tipografija… Ana ima veliko strast do umetnosti v vseh oblikah – knjige, risanke in igrice so ji najljubše. Zunaj vizualnih umetnosti Ana Ivanović piše pesmi in kratke zgodbe ter organizira oblikovalske festivale in pesniške večere po vsem Balkanu.

‼️📩Prijave
Za udeležbo na poletni šoli animacije je potrebno poslati življenjepis na 𝗶𝗻𝗳𝗼@𝗺𝗶𝗸𝗸.𝘀𝗶, z naslovom Prijava na poletno šolo animacije, najkasneje 𝗱𝗼 𝗽𝗲𝘁𝗸𝗮, 𝟮𝟭. 𝟳. 𝟮𝟬𝟮𝟯. Izbranih bo 8 udeležencev. O izboru bodo udeleženci obveščeni 24. 7. 2023.

UDELEŽBA NA POLETNI ŠOLI ANIMACIJE JE BREZPLAČNA.

DELI