Pester počitniški teden v MIKKu

V MIKKu Murska Sobota pripravljamo med krompirjevimi počitnicami izjemno pestro dogajanje za mlade.

MIKKova jutra retro risank

Ponedeljek, 25. oktober – petek, 29. oktober 2021

MIKKov klubski prostor

10.00 – 12.00

Vstop prost!

________________

V času počitnic, vabljeni v MIKKov klubski prostor, kjer bomo predvajali risanke, katere dandanes že težko zasledimo na klasičnih televizijskih kanalih.

Uživali bomo v družbi Palčka Smuka, Pipi in Melkijada, Stripya, Ponča in Tora, Speedy Gonzalesa in drugih.

Vabljeni vsi otroci in starši!

__________________________________

Počitniške DIY Pre- Oblikovalnice

Ponedeljek, 25. oktober – petek, 29. oktober 2021

12.00 – 14.00

MIKKov klubski prostor

Mladi, lepo povabljeni na počitniške DIY delavnice (do it yourself), na katerih bomo snemali kratke filme, prenavljali ter s tem predstavili osnovne metode ponovne uporabe, pri čemer se bomo osredotočili na tekstil, notranjo opremo za dom ter na raznorazne dekoracije.

Zaradi lažje organizacije, se vsi zainteresirani udeleženci prijavite na naš email info@mikk.si, ali nas pa kontaktirajte kar preko Facebooka.

ℹ︎Delavnice so primerne za mlade v starosti od 12.-29. let in so brezplačne!

Pokažite svojo kreativno plat.

…………..

*Storitev se izjava v okviru projekta ACF na področju Krepitev zagovorniške in watchdog vloge nevladnih organizacij

in poteka v organizaciji Zavoda Korak naprej, Promundus d.o.o. in MIKKa Murska Sobota

_______________________________________

Beatmaking in sampling delavnica z DJ-em SunnySun-om

MIKK Murska Sobota

Ponedeljek, 25. oktober 2021 – petek, 29. oktober 2021 med 17:00 in 20:00

MIKKova predavalnica in klubski prostor

Obvezne prijave na miha.lendvaj@mikk.si

Prijavnine ni!

MIKK Murska Sobota in Hiphop praksa predstavljata:

Vabljeni vsi mladi v starosti od 12 do 29 let, ter tudi ostali, ki Vas zanima ustvarjanje beatov in semplanje, da se udeležite delavnice, ki bo potekala pod mentorstvom priznanega producenta, raperja, ustvarjalca bitov in didžeja SunnySun-a.

Na delavnici boste imeli priložnost se naučiti kako ustvarjati bite, vzorčiti glasbo in kako vstopiti na sceno hiphop produkcije pri nas. Na delavnici boste spoznali kako poteka ustvarjanje glasbe s pomočjo semplerja AKAI MPC in programa Logic X. Udeležence pa obenem pozivamo, da v kolikor že imajo kako svojo opremo, da jo prinesejo s seboj na delavnico.

ℹ︎DJ SunnySun

Dj SunnySun ali Sunny Al Saleh je Slovenski hiphopovski sceni dobro poznan. Je producent, raper, ustvarjalec bitov, didžej, lastnik trgovine z vinilnimi ploščami BigNose, ima pa tudi svojo založbo Big Nose Ent. Sunnyjevi glasbi lahko prisluhnete na njegovem Bandcamp ali Soundcloud profilu.

Rodil se je na Reki, se med osnovno šolo preselil v Slovenijo in se zelo mlad in zelo kmalu začel spogledovati s hiphopom. V devetdesetih so se s prijatelji zbirali pred Cankarjem, nekateri so iskali ljubezen, se družili, drugi pa so freestylali in ob koncih tedna obiskovali kinematografe, kjer so se vrteli skejtarski filmi. Ob koncu so si zapisovali, katere skladbe so se v filmih predvajale, nato pa zavili do prve trgovine z vinilkami ter kasetami in kupili, kar je bilo na voljo. To je bil začetek. Pozneje ga je strast do glasbe peljala v Skopje, kjer je študiral hiphop in začel odkrivati svet vzorčenja. Nekje v srednjih dvajsetih se je odločil, da se bo s hiphopom začel ukvarjati profesionalno, za to pa je ključnega pomena zelo široko poznavanje glasbe. Sunny jo odkriva na veliko načinov: prek interneta, prijateljev, kaset, cedejev, najraje pa prek vinilnih plošč.

V hiphop verjame in ga živi, zato ga tudi skuša prenašati naslednjim generacijam. Ob pomoči kolegov že osem let organizira Dj telovadnice – serijo delavnic, kjer mladim predstavljajo ustvarjalno moč hiphopovske kulture in jih kot didžeji oziroma producenti spoznavajo z osnovami tehnik in produkcije.

____

Po odloku Vlade RS se dogodkov lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli, cepljeni ali testirani). Hvala za razumevanje!

DELI