Mladokracija v MS: Dialog z županom

V sredo, 3. marca 2021 je MIKK Murska Sobota priredil prvi dogodek strukturiranega dialoga v letu 2021, ki sliši na ime Mladokracija v MS: Dialog z županom. Na dogodku, ki se ga je udeležilo 21 dijakov in dijakinj Ekonomske šole Murska Sobota in Gimnazije Murska Sobota, je tekel pogovor na temo Oživitve mestnega središča in kulturnih prireditev v Mestni občini Murska Sobota. 

Dogodek je potekal v dveh delih, in sicer v obliki delavnice zbiranja predlogov mladih in pogovora z županom Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jevškom. Dr. Jevšku se je na pogovoru pridružila tudi mestna svetnica in direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota mag. Brigita Perhavec. Dijaki so svoja vprašanja in predloge naslavljali direktno na župana in mestno svetnico. 

Dijaki si v mestnem središču želijo več gostinske ponudbe, Skate park v urbanem središču mesta, pametne klopi na katerih je možno brezžično polnjenje mobilnih naprav in dostop do interneta ter prostore, ki bi mladim ponujali komercialne  zabavne vsebine (diskoteke, prostori za druženje,…).

Župan je med pogovorom tudi izpostavil, da se je mestna občina pridružila projektu Evropske komisije WIFI4EU, v sklopu katerega je mogoč brezplačen dostop do interneta na določenih javnih površinah v središču mesta.

Na področju kulturnih prireditev si dijaki najbolj želijo kino na prostem v obliki drive-in kina, raznolik glasbeni repertoar na javnih prireditvah in več izvedb dogodkov kot je Sočna vilica.

Celotni pogovor med županom in dijaki je moderiral Grega Donša iz Kluba prekmurskih študentov.

V letu 2021 bodo izvedeni skupno trije dogodki dialoga mladih z županom, naslednji bo na sporedu 1. junija 2021 na temo varnosti in prometa v MOMS. 

Skozi dogodke strukturiranega dialoga imajo mladi priložnost direktno komunicirati z odločevalci in s tem prispevati k boljšemu življenju vseh občanov ter izboljšanju položaju mladih v skupnosti.

DELI