Ponedeljek, 20.7 / Filmski teden Evrope 2020 – Posebni (Hors normes)

Ponedeljek, 20. julij 2020; Grajsko dvorišče ob 21.00; vstop prost

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vabita, da se nam ponovno pridružite na poletnem filmskem dogodku pod zvezdami, ki bo potekal na Grajskem dvorišču v Murski Soboti.

Osrednja akterja filma Posebni (Horse normes) sta Bruno (Vincent Cassel) in Malik (Reda Kateb), prijatelja in predsednika društev, ki skrbijo za otroke in najstnike. Več kot dvajset let živita v drugačnem svetu – svetu avtističnih otrok in mladostnikov. S podporo neprofitnih organizacij (The Hatch & The Shelter) se odločita, da bosta usposabljala mlade iz siromašnejših območij, da postanejo skrbniki za »ekstremne« primere, ki so jih vse druge institucije že zavrnile. Izjemno partnerstvo, ki je zunaj tradicionalnih okolji.

Režija: Olivier Nakache, Éric Toledano
Francija, 2019, 114 min

Napovednik: https://bit.ly/2UKrsFo

Rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest. Za obiskovalce bo na voljo 50 mest. V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na kasnejši termin o čemer vas bomo obveščali na naši Facebook strani.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

DELI