Bliža se 3. Festival MIKK(s)TRIP

Ponedeljek do petek
21.10 – 25.10.2019
MIKKov klubski prostor
*vsi dogodki so za obiskovalce in udeležence brezplačni

___________________
Ponedeljek in torek
21.10 in 22.10.2019
MIKKov klubski prostor
13.00 – 15.00
💥ᴅᴇʟᴀᴠɴɪᴄᴀ ʀɪsᴀɴᴇɢᴀ ғɪʟᴍᴀ (Društvo Slon)

►Pod mentorstvom Anje Cimerman bomo skupaj izdelali kratek risani animirani film v klasični tehniki risanja. Urili se bomo v risanju likovne podobe karakterjev, učili se bomo animiranja hoje in nekaterih drugih akcij. Seveda bo tema prekmursko obarvana.

*prijave na delavnico sprejemamo na info@mikk.si (starost +7)
____________________
Sreda
23.10.2019
MIKKov klubski prostor
20.00
🎥ᴅʀžᴀᴠʟᴊᴀɴ ᴅɪᴀʀᴇᴊᴀ ᴀʟɪ ᴋᴅᴏ ᴊᴇ ᴛᴏᴍᴀž ʟᴀᴠʀɪč (𝟸𝟶𝟷𝟷)

Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič je naslov dokumentarnega filma režiserja Dušana Moravca. V njem številni sogovorniki, denimo Igor Vidmar, Aleš Debeljak, Ali Žerdin, Robert Botteri, Sandi Buch in drugi, skušajo razvozlati skrito identiteto enega najplodnejših, najbolj humornih in iskrenih avtorjev na Slovenskem, ki se skriva pod psevdonimi Josip Visarjonivič, Ton Ton, TBC, Lovro Matič ali Diareja.

Filmski portret razkriva striparja, političnega karikaturista, stihoklepca…, ki s svojo pronicljivo kritiko komentira politiko in družbo našega bližnjega in daljnega prostora.

A morda o njem še največ pove (v filmu domiselno predstavljen) Lavričev vizualni opus, ki ga sestavlja na tisoče političnih karikatur, naslovnic in ilustracij za revijo Mladina, pa recimo Rdeči alarm, »prva klasika naše moderne stripovske literature po Magna Purgi«, neprecenljive Bosanske basni, preroška Evropa, Sokol in golobica ter še mnogo mnogo drugega.

____________
Četrtek,
24.10.2019
13.00
Trubarjev drevored in Trg zmage
💥ᴘʀᴇᴋᴍᴜʀsᴋᴀ ʟɪᴛᴇʀᴀᴛᴜʀᴀ ᴠ sᴛʀɪᴘᴜ sᴋᴏᴢɪ ᴏčɪ ᴍʟᴀᴅɪʜ

V sklopu 3. Festivala stripovske umetnosti MIKK(s)TRIP, bomo s pomočjo mladih, na Trubarjevem drevoredu in na Trgu zmage risali stripe s tekočo kredo. Mladi bodo upodobili zgodbe prekmurskih literatov.
_____________
Petek,
25.10.2019
MIKKova galerija Odprto obrobje
ob 18.00
💥ʀᴀᴢsᴛᴀᴠᴀ sᴛʀɪᴘᴏᴠ ᴠ sᴋʟᴏᴘᴜ ɴᴀᴛᴇčᴀᴊᴀ ”ᴘʀᴇᴋᴍᴜʀᴊᴇ ᴠ sʀᴄᴜ”

Na ogled bomo postavili stripe, katere so mladi ustvarili v sklopu razpisanega natečaja 3. Festivala stripovske umetnosti MIKK(s)TRIP na temo ”Prekmurje v srcu”.
____________
Petek,
25.10.2019
MIKKov klubski prostor
ob 20.00
💥 sᴛʀɪᴘ ᴠ Žɪᴠᴏ: ᴀʟᴀɴ ғᴏʀᴅ

Letošnje leto slavimo 50.obletnico najvplivnejšega stripa na področju bivše skupne države.
Špikerji in tehniki Radia Študent se bodo zato preizkusili v branju tega kultnega stripa v živo. Na velikem platnu boste lahko spremljali posamezne odseke stripa, ki ga bodo v živi govor obudili njihovi glasovi, glasbene podlage in zvočni efekti.

Petdeseta epizoda Alana Forda razkriva, kako se je slavna detektivska ekipa TNT združila in kaj so posamezni člani počeli, preden so se spoznali.
Pridite in se ponovno spomnite ali pa na novo odkrijte, kako se je njihova zgodba sploh začela. Stripi še nikoli niso izpadli bolj filmsko!

*Izvedbo programa aktivnosti obeleževanja 100. obletnice združitve sofinancira Ministrstvo za kulturo.

DELI