Predpremiera kulinarične predstave za otroke: KNEDL

Družinski piknik 2017
3.6.2017
Mestni park Murska Sobota

_________________

Knedl je šaljiva in poučna gledališka igra, ki govori o pomenu zdrave prehrane in čarobnosti kuhanja. Namenjena je predvsem otrokom, brez dvoma pa bo zanimiva tudi za odrasle.

Knedl je dobrodušen kuhar, ki iz preproste reči kot je kuhanje naredi take čire čare, da je veselje: kuha, čara, poje, pleše, se igra s škratom Bobkom, premaguje velikane, potuje s
hrano po telesu in na splošno počenja zanimive in hecne reči, vmes pa pokaže še par neverjetnih kuharskih trikov in pove zakaj je pomembno, da jemo čim manj tovarniško predelane hrane in sladkorja ter nakaže, da tudi zelenjava in sadje gresta lahko silno v slast.

Pustolovščina se začne, ko zlobni čarovnik Požrešnik ugrabi Knedlovo babico Dobrotko, ki je mimogrede tudi svetovna in olimpijska prvakinja v kuhanju in je prav tista, ki je Knedla naučila kuharskih veščin. Tako se Knedl, s svojo čarovno kuhalnico in navihanim škratom Bobkom, poda v reševanje svoje drage Dobrotke. Na tej poti doživi marsikaj, a vse ovire srečno premaga in tudi na koncu, ko se postavi po robu samemu Požrešniku, odnese srečno kožo in sit trebušček.

Avtor ideje, igralec in izvajalec: Danilo Ivanuša
Režiser: Matjaž Latin
Avtor besedila: Rok Vilčnik
Glasbena podlaga: Polona Leben, Beno Soršak
Knedl song: Sebastijan Duh (glasba), Rok Vilčnika (besedilo)
Scenografija: Tina Merica
Grafično oblikovanje in fotografija: RIIBA
Kostumografija: Urška Recer
Izdelava lutk: Mateja Kapun
Koprodukcija: Narodni dom Maribor, Studio Cepelin
Produkcija: DrMr

DELI