Evropski dan informiranja mladih – pogovor o podnebnih spremembah

17. aprila praznujemo Evropski dan informiranja mladih! 

ERYICA – Evropska mreža informiranja in svetovanja za mlade vsako leto ob Evropskem dnevu informiranja mladih, z namenom približati mladim informacije, posveti področju in vsebini, ki zaznamuje tekoče leto. Letos so to podnebne spremembe in informacije povezane z njimi. 

V sklopu Evropskega dneva informiranja mladih pripravljamo pogovor s članico gibanja Mladi za podnebno pravičnost, Nicoleto Nour. 

Zanimalo nas bo koliko so mladi v Sloveniji sploh informirani o podnebnih spremembah, kako lahko mladinski delavci pripomorejo k boljši informiranosti mladih ter kaj lahko sami kot posamezniki storimo v boju proti podnebnimi spremembami.

Prav tako pa bomo slišali kako so se trenutnim razmeram prilagodili v gibanju Mladi za podnebno pravičnost in kako se jim lahko v njihovih akcijah pridružimo.

Pridružite se nam v petek 17. aprila ob 13.00 v živo na Facebooku.

Nicoleta Nour je politična aktivistka pri gibanju Mladi za podnebno pravičnost in študentka mikrobiologije.
Eden izmed razlogov, da sodeluje z gibanjem je zanimanje za ekofeminizem in raziskovanje nepravično razdeljenih vzvodov moči: podrejenost žensk, delavcev, narave.
Sodeluje tudi z ekonomijo odrasti oz. Eno bando; bila je del cikličnih dogodkov Besednjak za novo dobo, kjer je pripravila pogovor, trenutno pa se ukvarja z esejem o vlogi delavcev in skupnosti ljudi, pri reševanju podnebne krize in povezanosti le tega, s konceptom odrasti.

Povezavo do dogodka lahko najdeš tukaj

DELI