Alternativna godba: Werefox / Slo + Wookie The Huge / Slo

Sobota, 23.2.2019
MIKKov klubski prostor
22.00
Vstopnina 5€
Vstopnice so že v prodaji v MIKKovi kavarni
_____________________

●WEREFOX (Slo)●

Eklektična kombinacija umazanih soničnih do doomersko-darkerskih kitarskih rifov, prefinjenega pristopa k pop melodijam ter bogatih in raznolikih aranžmajev – vse to so Werefox, (od letos) petčlanski prekmurski alter-rock kolektiv izkušenih glasbenikov z bogatim glasbenim ozadjem, ki v živo prepriča s svojo surovo, hipnotično energijo. Skupaj ustvarjajo od leta 2011 in imajo za seboj dva studijska albuma; trenutno aktualni je še vedno lanski drugi album “Das Lied Der Maschinen”, ki je izšel pri domači založbi Monlee Records.

➜Werefox nikakor niso novinci na glasbeni sceni; za sabo imajo impresivnom koncertno kilometrino. Pevka Melanija Fabčič – Melée in kitarist Sašo Benko – Bekko (ki je znan tudi po svojem delu v Manul, Bekko in Kleemar´s live band), sta prvič združila moči v legendarnih Psycho-Path, ki so v 16 letih obstoja izdali 5 albumov i odigrali več kot 500 koncertov po celi Evropi.
Ko so Psycho-Path 2009 prenehali delovati, sta se Meli in Beko po letu in pol iskanja prave kombinacije glasbenikov in nekaj vmesnih zasedbah, povezala s kolegoma iz prekmurske scene: bobnarjem Davidom Halbom in basistom Manuelom Hahnom, ki sta prej igrala skupaj v bendu Sphericube (David je bil tudi član hrvaškega benda Lollobrigida, ko je le ta bil na višku svoje kariere) in nastali so Werefox. Novembra 2016 se jim je pridružil kitarist Hannes Jaeckl (nekoč Sans Secours in Ampersand), ki je hkrati tudi producent njihovega zadnjega albuma, kar je bistveno vplivalo na njihov live-zvok, ki je zdaj še močnejši in ostrejši.

Medtem ko jih je kritiško priznani prvenec “I Am Memory”, vizualno podprt s stilno dovršenimi videi za March of the Finest i The Redneck Genius Story, vzpostavil kot ene najmarkantnejših protagonistov regionalne alternativne scene, jih je njihov drugi album “Das Lied der Maschinen” zapeljal v smer kompaktnejšega, ostrejšega, bolj prečiščenega in temnejšega zvoka.

🎶Album se začne energično in preseneča iz pesmi v pesem, pri čemer razstira plasti bogatih aranžmajev, dinamike i raznolikosti. Umazani sonični do darkersko-doomerski kitarski rifi koketirajo s himnično spevnostjo in noise pop melodijami na divji vožnji v zarjaveli furiozni mašini skozi ogromno puščavo.
Sodelovali so tudi z ameriško eksperimentalno hip-hop skupino Dälek, ki je remiksala pesem Orange Red in jo transformirala v transcendentalno, meditativno, psihedelično, 8+-minutno drone-odisejo: https://youtu.be/NJKHKYW3ACQ !

Za Werefox sta leti 2016 in 2017 minili v znamenju promocije “Das Lied der Maschinen”, z nastopi na nekaj pomembnejših festivalih v regiji (vključno z nastopi na Exitu, Lentu, 2 Super Dana in Styrian Sounds) in klubskimi koncerti po Sloveniji, Hrvaški, BiH in Avstriji ter uspešno turnejo po Makedoniji, Bosni in Kosovem jeseni 2017. Konec aprila 2018 so se vrnili na Hrvaško, v Srbijo, Makedonijo in na Kosovo v sklopu spomladanske turneje, ki jih je prvič ponesla tudi v Romunijo in Bolgarijo.

➜Zasedba:
Melée – vokal,
Sašo Benko – kitara, vokal,
Hannes Jaeckl – kitara,
Manuel Hahn – bas, vokal,
David Halb – bobni.

POVEZAVE: http://werefoxband.bandcamp.com/
www.facebook.com/werefoxmusic
https://www.youtube.com/watch?v=qRzT_xP21cY
https://www.youtube.com/watch?v=wDGaBwDvz5o
https://www.youtube.com/watch?v=ZTDNEyQ3S5E
https://www.youtube.com/watch?v=Cns7FR5zxP0
________________________

●Wookie The Huge (Slo)●

Wookie the Huge je avtorski projekt Roryja Hughesa. Kanadsko-irsko- slovenski glasbenik in amaterski skladatelj, ki v letu 2019 po 8 letih dela izdaja svojo prvo gasbeno kreacijo imenovano “8 Years of Bedroom Lullabies”. S pomočjo basista Nejca Tepeša in bobnarja Nikite Hermana preigravajo avtorsko glasbo, katero bi sami opisali kot mešanica bendov, kot so The Arctic Monkeys, Queens of the Stone age, The Strokes, Nirvana in The Beatles.
________________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

DELI