Pozivi in razpisi

Pozivi in razpisi

U30+ | POZIV mladim umetnikom

U30+ ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte. Izbrali bodo največ 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni tekom leta 2019 v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Prednost bodo dali inovativnim, kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki se navezujejo na Aksiomin program, zato vas vabijo, da si pred prijavo natančno ogledate aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih. Končni format projektov je lahko instalacija, razstava, performans ali intervencija v javnem prostoru oziroma na spletu. Prijave pošljite najkasneje do 30. 10. 2018.

11. mednarodni natečaj Plaktivat na temo “NI OPRAVIČILA”

Enajsti mednarodni natečaj Plaktivat se dotika ene najbolj razširjenih in skritih oblik kršitev človekovih pravic, nasilja nad ženskami. Natečaj z naslovom “NI OPRAVIČILA” je v sodelovanju z Društvom SOS telefon pripravil TAM-TAM INŠTITUT. Vsaka četrta žrtev fizičnega nasilja in vsaka druga žrtev psihičnega nasilja je ženska. Nasilje poteka za zaprtimi vrati, poleg tega pa ženske nasilje v družini pogosto prikrivajo. Prijave so odprte do 2. novembra 2018.

Portal GoinGlobal – pomoč pri iskanju prakse v tujini

Z aprilom 2017 Karierni centri Univerze v Ljubljani študentom in diplomantom UL ponovno omogočajo brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja odličen vir informacij pri iskanju praks oz. pripravništev v tujini.

Filmski natečaj za mlade filmske ustvarjalce

Želiš povedati svojo #EUandME zgodbo? Si star/stara med 18 in 35 let? Misliš, da lahko sprejmeš izziv in napišeš scenarij ter režiraš kratek film v sodelovanju s priznanim evropskim režiserjem? Si želiš videti, kako bo tvoja ideja zaživela na zaslonu? Predstavljamo natečaj Evropske komisije za mlade filmske ustvarjalce kampanje #EUandME. Pet najboljših ustvarjalcev bo prejelo denarno nagrado v vrednosti 7.500 EUR, namenjeno uresničitvi njihove ideje, in mentorstvo priznanega evropskega režiserja.

DELI