Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Simona Levc in Marko Juhant: Mladina, starši in vzgoja

13. december, 2017 @ 19:00 - 21:00

Sreda, 13. december 2017 ob 19h
Mikk klub
Vstop prost

Predavanje Simona Levc in Marko Juhant: Mladina, starši in vzgoja

Simona Levc in Marko Juhant sta soavtorja knjige Varuh otrokovih dolžnosti, predavatelja ter strokovnjaka na področju vzgoje otrok in mladostnikov. Spregovorila bosta o problemih mladostnikov in otrok, s katerimi težavami se soočajo starši pri vzgoji in na kakšen način se spoprijeti z njimi.

******************************************************************
Simona Levc

Študirala in končala je študij na ljubljanski Pedagoški akademiji, smer specialna pedagogika – logopedija.
Že med študijem je delala v Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani, po študiju pa se je zaposlila na Drugi osnovni šoli v Slovenj Gradcu, kjer je zaposlena kot svetovalna delavka in logopedinja.

Kot logopedinja je nekaj časa pridobivala izkušnje v razvojni ambulanti Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Vrsto let pa je bila tudi članica Komisije za usmerjanje na ZRŠŠ v Slovenj Gradcu, kjer tudi živi. Svoje področje delovanja je v zadnjih letih razširila tudi na področje vzgoje. Predava strokovnim delavcem šol in vrtcev, staršem, sodeluje pa tudi na simpozijih in posvetih. Je soavtorica knjige: Varuh otrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami! (Marko Juhant in Simona Levc ) in avtorica logopedskega priročnika: Liba laca lak – Kako pomagamo otroku do boljšega govora.

Marko Juhant

Marko Juhant je poklicni vzgojitelj za otroke z motnjami vedenja, specialist za obnašanje. Že vrsto let se zavestno ukvarja s stvarmi, ki so prav, manj s “popravljanjem” tistega, kar je narobe. Njegovo področje se nanaša na preventivo in ravnanje staršev, vzgojiteljev in ostalih, da bi otroci postali samostojni, uspešni in zdravi odrasli ljudje, ukvarja pa se tudi s kategorijo, ki je po njegovih besedah zelo zanemarjena, to je s srečo – da bi bili otroci srečni oziroma zadovoljni. Marko Juhant in Simona Levc sta pred kratkim na podlagi slovenske vzgojne prakse napisala knjigo Varuh otrokovih dolžnosti, ki bo staršem v pomoč, da bodo spet laže zadihali. Prepričana sta, da nas generacija zdolgočasenih in razvajenih najstnikov pelje v pogubo, vzrok pa je po njunem mnenju v prevelikem poudarjanju otrokovih pravic.

DELI

Podrobnosti

Datum:
13. december, 2017
Čas:
19:00 - 21:00

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.