Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Odprto obrobje: Petja Kolenko – Jungle Boogie

16. marec, 2018 @ 18:00 - 20:00

MIKKova galerija Odprto obrobje
Petek, 16.3.2018
ob 18.00

………………………….
• Petja Kolenko- Jungle Boogie •

🖌Petja se pri svojem likovnem ustvarjanju ne posveča zgolj eni tehniki ali likovnemu področju, dopušča si popolno svobodo in se ne omejuje ter tako vedno odkriva nove likovne svetove. V večini del med sabo kombinira različne slikarske in risarske tehnike. Pogosto ustvarja v tehniki kolaža, ki ga vkomponira v večino svojih del. Material za kolaž pridobiva iz različnih tiskovin, uporablja tudi ostanke ali kose že obstoječih likovnih del s katerimi ni popolnoma zadovoljna, te pa na kreativen način združi in kombinira v novih delih. Reciklira tudi različne vsakodnevne odpadke ter jih ustvarjalno prepleta v svoje kompozicije, zato lahko v njenih delih najdemo tudi kose odpadne embalaže, vrečk, tekstila in podobno.
Za njena dela so značilne močne in žive barve.Večina del je tematsko popolnoma nepredmetnih, sestavljena iz razigranih kombinacij in razmerij barv ter oblik v različnih tehnikah. Pojavljajo se tudi motivi abstrahirane človeške figure, ženskega akta in domišljijski avtoportreti, ki jih kombinira z različnimi vzorci in oblikami.
Skozi svoja dela uresničuje lastno dojemanje sveta, njena dela so vedno polna pozitivne energije, igriva, malce čudaška in skrivnostna.

* Petja je absolventka prve stopnje študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika, kjer trenutno pripravlja zaključno diplomsko nalogo.

♦︎Razstava bo na ogled do 30. marca 2018

VABLJENI

DELI

Podrobnosti

Datum:
16. marec, 2018
Čas:
18:00 - 20:00

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

Galerija Odprto obrobje
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota,
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.