Ičo Vidmar: Nova muzika v New yorku- predstavitev knjige

Loading Dogodki

« All Dogodki

Ičo Vidmar: Nova muzika v New yorku- predstavitev knjige

november 29 @ 19:00 - 22:00

Sreda, 29. november 2017
MIKKov klubski prostor ob 19.00
Vstop prost
………………………………….

▶︎Ičo Vidmar (r. 1961) je sociolog kulture iz Ljubljane. Dela kot neodvisni publicist, prevajalec in kritik. Besedila o problemih sodobne kulture in glasbi objavlja v različnih tiskanih in elektronskih medijih in v akademskih publikacijah.

Občasno poučuje sociologijo kulture in popularne godbe. Med drugim je prevedel delo Dereka Baileyja Improvizacija, zbornik Leeja Marshalla in Simona Fritha Glasba in avtorska pravica in antropološko klasiko Sidneyja Mintza Sladkost in moč.
Od konca osemdesetih let na Radiu Študent v oddaji Idealna godba suka jazz, blues, improvizirano glasbo in afriške godbe. Je član mednarodnega združenja proučevalcev popularne glasbe IASPM. Leta 2010 je bil med ustanovitelji spletne glasbene revije Nova muska.
V doktorski disertaciji iz leta 2015 je raziskoval neodvisno novo muziko in družbene boje glasbenih formacij v neoliberalnem New Yorku. Leta 2017 je pri založbi Studia humanitatis objavil monografijo Nova muzika v New Yorku. Neodvisni glasbeniki in pravica do mesta.

Podrobnosti

Datum:
november 29
Čas:
19:00 - 22:00

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map