Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Delavnica kritične pismenosti o delavskih pravicah 1

21. september, 2017 @ 14:00 - 18:00

Vabljen_a, v četrtek, 21. 9., ob 14.00 v prostore MlKK Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, kjer bomo v okviru projekta Združimo se! izvedle_i prvi del delavnice kritične pismenosti o delavskih pravicah.

Na delavnici bomo spregovorile_i o delavskih pravicah, kot jih dojemamo in jih podrobneje spoznavale_i s pomočjo koncepta kritične pismenosti. Gre za pedagoški pristop, ki pismenosti, kot referenci za branje in pisanje daje eksplicitno politično in etično noto. S pomočjo različnih tehnik kritične pismenosti, bomo tako spoznavali_e zgodovino in pomen boja za delavske pravice, oblike dela in pravice, ki iz njega izhajajo ter osvetljevali_e razmerja moči v družbi v povezavi s tako imenovanimi delodajalci_kami in delojemalci_kami.

Program izvajamo za nezaposlene mlade med 15. in 29. letom (dijake_inje, študente_ke, brezposelne in druge nezaposlene mlade). Gre za brezplačna usposabljanja za večanje zaposljivosti in dviganje ravni aktivnega državljanstva mladih. V okviru usposabljanja bodo imeli mladi priložnost podrobneje spoznati področje delovnega prava, nevarnosti prekarnega dela in zlasti značilnosti ustanavljanja in delovanja zadrug (tako arhitekturnih, oblikovalskih, prevajalskih, tutističnih, gostinskih…) kot podjetij, ki omogočajo trajnostne in kakovostne zaposlitve za mlade zlasti v regijah, kjer se soočajo s slabimi obeti za zaposlitev.

DELI

Podrobnosti

Datum:
21. september, 2017
Čas:
14:00 - 18:00

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.