Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Alternativna godba: Waitapu /Hr/+ Darla Smoking /Slo/

20. januar, 2018 @ 21:00 - 21. januar, 2018 @ 3:30

4€

Sobota,20. januar 2018
MIKKov klubski prostor
vrata: 21.00 // koncert: 22.00
vstopnina: 4€
www.mikk.si
………………………………………………..
🔴Promocijski koncert ob izidu plošče »Hortus« skupine Waitapu:
………………………………………………..
▶︎WAITAPU (HR)
DARLA SMOKING (SLO)

🎶after dub selected by EmiXXL (Resistor)🎶

▶︎WAITAPU◀︎
V istoimenskem alegorijskem romanu međimurskega pisatelja, svetovnega potnika in deklariranega antifašista Jože Horvata, Waitapu nastavlja mitsko mejo med naravnim in nadnaravnim, katero si le dovolj pogumni posamezniki dovolijo prečkati, se spustiti v raziskovanje neznanega in s tem premakniti meje ljudskih spoznanj in moči.

Leta 2010 nastaja prvenec Bassonic Lodge, ki leto kasneje izide za francosko založbo Fresh Poulp Records. Naravna povezanost s francosko dub sceno in posledično vir inspiracije, zagotovi bendu špile po Franciji, Nemčiji in Avstriji.

Ob pravem času nam bend predstavi novi album Hortus, ki je izšel v sodelovanju s tremi založbami hrvaško PDV, kanadsko lll In The Head Records in slovensko God Bless This Mess Records, v LP, CD in digitalnem formatu.

Hortus je premišljen konceptualni album o potovanju, na katerega se je bend opravil v raziskovanju novega zvokovja, istočasno pa jih ta pot pelje v obratno smer, k izvoru in njihovim koreninam, posledično pomiritev in združevanje sodobne prakso s tradicijo. Inspiracija s francoskim dubom, psihedeličnim rockom in moderno bass glasbo na eni strani ter folkloro Međimurja (lat. Hortus Croatie) in deli Jože Horvata.

Hortus je namenjen vsem tistim, ki si dovolijo prečkati črto.

…Črta določa, zapoveduje, predpisuje, prepoveduje…Ona razglaša kaj je dovoljeno, kaj je greh, kaj ni greh, kaj je dovoljeno, kaj ni dovoljeno…Vsepovsod okoli nas so črte, vsepovsod so ovire in prepovedi…Kot obroči nas z vseh strani zategujejo zakoni, življenje se ne more razvijati in ljudska družba ne more napredovati, če se ne brišejo črte in ne menjajo zakoni! Če ne bi ljudje prečkali, če ne bi poteptali črte, kje bi komaj zdaj bili…
-Joža Horvat-

Linki:
Hortus album: http://phonofile.link/waitapuhortus
Facebook: www.facebook.com/waitapu.bassonic

Video:

 

………………………

▶︎DARLA SMOKING◀︎
Kdo je Darla Smoking? Gre za svežo zasedbo, ki jo sestavljata prekaljena akterja domačega podtalja – prvi skrbi za ritem, drugi pa manipulira s sempli, elektroniko in dimno zvočno zaveso. Darla je čvrsta, na dubu temelječa glasbena entiteta, znotraj katere se sodobnost preliva z ljudskim izročilom in tradicijo, obenem pa Darla predstavlja glas tisočerih z vseh koncev zemeljske oble. Odpotujte z njimi na krvave bregove reke Mississipi, potopite se v barvitost Bollywooda, raziščite skrite kotičke Orienta ali pa se pridružite afriškim plemenom pri vzklikanju bojnih krikov. Brenčanje prvenca Big Bug vabi v mrakobno počasen, spet drugič pa plesno lahkoten in razkošen svet elektronike, duba, etna in glasb sveta.

Linki:
Big Bug album: https://kaparecords.bandcamp.com/album/big-bug
FB: https://www.facebook.com/DarlaSmoking/
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-902956563
Bandcamp: https://darlasmoking.bandcamp.com/releases

Video:

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

DELI

Podrobnosti

Začetek:
20. januar, 2018 @ 21:00
Konec:
21. januar, 2018 @ 3:30
Cena:
4€

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.