Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Alternativna godba: ŠKM BANDA/Slo + SEINE/Hr

27. januar, 2018 @ 21:00 - 28. januar, 2018 @ 3:30

4€

Sobota, 27. januar 2018
MIKKov klubski prostor
vrata: 21.00 // koncert: 22.00
vstopnina: 4€
www.mikk.si
…………………………………
MIKK vabi na koncert meseca januarja:

🔴ŠKM BANDA (SLO)
🔴SEINE (HR)
…………………………………
▶︎ŠKM banda◀︎

Kvartet ŠKM Banda je za glasbene sladokusce vse prej kot neznanka. Gre za zasedbo, ki počuti doma tako na odrih Cankarjevega doma kot v klubskih okoljih. Beltinčani so na glasbeni sceni aktivni več kot desetletje in pol. Od prvenca Patentat (2005) so izdali tri studijske plošče (Šamar-Janka, Rdeči, Panontikon) ter “live” ploščo Izštekani, posneto pri Juretu Longyki na Valu 202. Z vsako od njih so odkrivali nova zvočna polja ter nove pristope do ustvarjanja glasbe.

Novembra 2017 so s komadom in videospotom Puščava napovedali peti studijski album, ki bo izšel jeseni 2018 (pri založbah Kapa ter GBTM). Tudi tokrat se ŠKM banda obrača k novemu zvoku in na svojstven način gnete ter preobraža eklektično kombinacijo post-rocka in jazza.

ŠKM banda so:
Iztok Koren – kitara
Jernej Koren – bas
Mitja Sušec – kitara
Jernej Sobočan – bobni

Linki:
Bandcamp
https://www.facebook.com/ŠKM-banda-104210656981
Video:
…………………………………

▶︎Seine◀︎

Seine je daljnega 2007 leta ustanovil Ivan Ščapec, vendar je bil zaslužene pozornosti deležen šele leta 2015 po razpadu njegove izvorne zasedbe Vlasta Popić. Iz kantavtorskega projekta se je Seine kmalu razvil v polnokrven band z bobni, basom in kitaro. Po nastopu na festivalu MENT Ljubljana 2017 je zasedba združila moči z Moonlee Records, sad sodelovanja pa je odlični prvenec ‘Sno Sna’.

‘Sno Sna’ zaznamujejo zasanjano brenkanje Ivanove akustične kitare, psihoaktivne bas linije in minimalistično, toda vselej udarno bobnanje, prepleteni v zgodbo o ljubezni in hrepenenju. Naša ušesa in srca prebada Ivanova unikatna barva glasu s samosvojim, ženstvenim karakterjem, ki spominja na zasedbo Cigarettes After Sex, patos vokalne artikulacije asociira tudi na emo pionirje Sunny Day Real Estate. Vendar se esenca njihove glasbene ekspresije skriva v zvenu akustične kitare in introspektivnemu, pogosto melanholičen duh sredine devetdesetih let minulega stoletja. Glasbo Seine lahko zaužijete kot zgodbo punkerja v preobleki folk albuma ali pa kot čuten folk album prežet z duhom punka.

Seine so:
Ivan Ščapec – kitara, vokal
Ivan Grobenski – bas
Dimitrij Mekotanović Petrović – bobni

Linki:
http://seine.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/SeineVz
Video:

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

DELI

Podrobnosti

Začetek:
27. januar, 2018 @ 21:00
Konec:
28. januar, 2018 @ 3:30
Cena:
4€

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.