Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

Alternativna godba: EYOT (Srb)

marec 23 @ 22:00 - marec 24 @ 3:30

5€

Sobota, 23.3.2019
MIKKov klubski prostor
22.00
Vstopnina 5€
* Vstopnice so že v prodaji v MIKKovi kavarni
___________________________________________
● EYOT ●
Skupina Eyot, ki prihaja iz Niša s svojim eklektičnim zvokom med rockom in jazzom, punkom in ambientalno glasbo, impresionizmom in romantiko povezuje različne stile v močne in kompaktne kompozicije. Zasedba je imela več kot 100 koncertov v več kot 20 državah po vsem svetu: občinstvo in glasbeni kritiki so jih zelo dobro sprejeli, pridobili so si ugled ene od najbolj zanimivih evropskih instrumentalnih skupin v zadnjem desetletju. Njihovi koncerti so polni energije in čustev, ki jih poslušalce popeljejo v notranji svet.

➡︎Eyot so zmagovalci Umbria Jazz Balkanic Windowsa 2009 in MIDEM OFF Showcase 2012 (Cannes, Francija). Sodelovali so na številnih pomembnih prireditvah po svetu, med njimi so Cully Jazz Festival (Švica), Garana Jazz Festival (Romunija), Dubai Jazz Festival (Združeni arabski emirati), Belgrade Jazz Festival (Srbija), Nisville Jazz Festival (Srbija), DOK .Fest München (Nemčija), mednarodni jazz festival v Hong Kongu (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Kaunas Jazz Fest (Litva) Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja) in Preveza Jazz Festival (Grčija). Nastopali so po klubih v Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šanghaju …

Doslej so izdali štiri albume: “Horizon” (Ninety And Nine Records / Constantinus, 2010), “Drifters” (Neuklang, 2013), “Similarity” (Ninety and Nine Records, 2014), kot tudi lanskoletni album Innate za tuji trg (Ninety and Nine Records) in srbski trg (Metropolis Jazz). Glasbo in priredbe za album “Innate” podpisujejo Dejan Ilijić in Eyot. Album je posnel legendarni Steve Albini v Chicago’s Electric Audio. Vsebuje sedem skladb, ki združujejo jazz, rock, ambient in klasično glasbo, ki se opirajo na folkloro Balkana in vzhodne Evrope. Večina je čudnih ritmov, poslušalec pa lahko sliši tradicionalne lestvice in harmonijo skozi celoten album. Pravzaprav je to popolna mešanica starega in novega, vzhodnega in zahodnega, zaradi česar so tudi Eyot prepoznavani od trenutka nastanka leta 2008.

Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – kitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bobni

DELI

Podrobnosti

Začetek:
marec 23 @ 22:00
Konec:
marec 24 @ 3:30
Cena:
5€

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.