Razpisi in pozivi

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Alternativna godba: Êdna (Slo)

29. september, 2018 @ 21:00 - 30. september, 2018 @ 2:00

4€

Sobota, 29. september 2018
MIKKov klubski prostor ob 21.00
Vstopnina 4€
_____________________________
Êdna (Slo)

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko. Osrednja tema v izbranih pesmih je ženska, zlasti pesmi ponujajo uvid v njen položaj v družbi v preteklosti, predvsem v smislu spoznavanja in razumevanja medosebnih odnosov.

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji, psihologi) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih in večkrat tudi v Porabju in v Avstriji.

Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016).

Odzivi poslušalcev so zelo pozitivni.

Odziv poslušalke:

“Zelo sem uživala, resnično ste pravi, izžarevate energijo, ki se kar širi in tako zelo prija 🙂 … Ste vse v enem paketu: mladost, izvirnost, ustvarjalnost, vrhunska glasbena izvedba, človeška toplina in iskrenost … Se že veselim nastopov, festivalov, odličnih odzivov, ki vam bodo vsem dali krila, da boste poleteli še višje …

Êdna je v pričakovanju izida prvega albuma z naslovom Ajnc, cvaj, draj.

Êdna – kreativni glasbeni “stroj” za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …

Skupina Êdna se vam predstavlja:

Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas
Jasmina Dajčman – saksofon
Blaž Korez – tolkala
___________________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

DELI

Podrobnosti

Začetek:
29. september, 2018 @ 21:00
Konec:
30. september, 2018 @ 2:00
Cena:
4€

Organizator

MIKK
Telefon:
02 534 98 90

Prizorišče

MIKK Murska Sobota
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map

Designed using Metrolo Premium. Powered by WordPress.