KOLEDAR DOGODKOV

DELI
Maj
17
pet
Podaljšan rok: ”PREKMURJE V SRCU”: NATEČAJ 3. FESTIVALA STRIPOVSKE UMETNOSTI MIKK(S)TRIP
Maj 17 @ 13:00 – Sep 30 @ 0:00
Podaljšan rok: ”PREKMURJE V SRCU”: NATEČAJ 3. FESTIVALA STRIPOVSKE UMETNOSTI MIKK(S)TRIP

💥MIKK Murska Sobota vabi k sodelovanju posameznike ali skupine, ki želijo svoje zgodbe prikazati skozi umetnost stripa.

Stripovske zgodbe so lahko narisane le v črno-beli tehniki z rdečimi detajli, formata A3 ali A4 in poljubnega števila strani. Za kreiranje stripa lahko uporabljate tudi računalnik.

Letošnja tema, na katero ustvarjate zgodbe je ”Prekmurje v srcu”, saj letos obeležuje 100. let priključitve Prekmurja in združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

❗️Roka za oddajo del je 30.9.2019.

Stripe pošljite na info@mikk.si , ali pa po pošti na naš naslov: MIKK Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota.

Izbrane prispele stripovske zgodbe bodo razstavljene v MIKKovi galeriji ter prikazane v digitalni publikaciji.

Vabljeni k sodelovanju, pustite domišljiji prosto pot.

DELI
Sep
23
pon
MMC MIKK: Celotedenska delavnica- Adobe Illustrator @ Murska Sobota
Sep 23 @ 14:00 – Sep 27 @ 17:00
MMC MIKK: Celotedenska delavnica- Adobe Illustrator @ Murska Sobota

Ponedeljek – petek
𝟐𝟑.𝟗 – 𝟐𝟕.𝟗.𝟐𝟎𝟏𝟗
14:00- 17:00
__________________
⬇️🖥
V Multimedijskem centru MIKK pripravljamo izobraževanje iz osnov grafičnega oblikovanja s programskim orodjem Adobe Illustrator.

Udeleženci se bodo seznanili z osnovnimi operacijami in orodji, z risanjem preprostih oblik, združevanjem, kombiniranjem in spreminjanjem oblik, uvažanjem grafičnih elementov (fotografij, ilustracij, logotipov) ter njihovim sestavljanjem in kombiniranjem, naučili pa se bodo tudi uporabljati barvno paleto, ter vse do priprave designa za tisk.

Delavnico bo vodila oblikovalka Polona Žalig.

* Polona Žalig, ki je leta 2013 diplomirala iz oblikovanja tekstilij in oblačil, na Naravoslovnotehniški fakulteti, v Ljubljani. V času študija je svoje znanje izpopolnjevala na nemši akademiji Hochschule Pforzheim, Fakultät für Gestaltung, po končanem študiju pa se je odločila za samostojno pot in trenutno ustvarja, kot “freelance” ilustratorka in oblikovalka tekstilnih izdelkov pod blagovno znamko Polona Zalig design.
Na svoji poti je sodelovala z različnimii naročniki, med drugim tudi z lokaloma Uno in Fudo, frizerskim salonom A, Murska Sobota, glasbenim duom Kalliope duo, društvom Bumerang Sreče…

Za udeležbo na delavnici potrebujete svoj prenosnik ter po možnosti že naloženo testno verzijo programa Adobe Illustrator.

https://www.adobe.com/si/products/illustrator/free-trial-download.html

❗️Delavnica je brezplačna, prijave so obvezne na info@mikk.si

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

DELI
Sep
26
čet
MIKKova likovna delavnica / VPIS
Sep 26 @ 19:00 – 20:00
MIKKova likovna delavnica / VPIS

👩🏻‍🎨🎨Delavnica je namenjena vsem, ki nameravajo opravljati preizkus likovne nadarjenosti na različnih srednjih in visokih šolah (oblikovanje, arhitektura, likovna pedagogika,..), kakor tudi vsem ostalim zainteresiranim.

Delavnico vodi likovni pedagog Tilen Červek.

🔜ɪɴғᴏʀᴍᴀᴛɪᴠɴɪ sᴇsᴛᴀɴᴇᴋ ʙᴏ ᴠ čᴇᴛʀᴛᴇᴋ, 𝟸𝟼. sᴇᴘᴛᴇᴍʙʀᴀ 𝟸𝟶𝟷𝟿 ᴏʙ 𝟷𝟽.ᴜʀɪ ᴠ ᴛᴇʜɴɪčɴɪ ᴜčɪʟɴɪᴄɪ ᴏŠ ɪ.

DELI
Sep
28
sob
Chillan Murska Sobota 2019
Sep 28 @ 10:00 – Sep 29 @ 18:00

Spletna stran dogodka: https://spid.si/blog/2019/09/chillan-murska-sobota-2019/

Datum dogodka
Pričetek v soboto, 28. septembra in konec v večernih urah nedelje, 29. septembra 2019.

Lokacija
V prostorih Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota, v srednjeveškem gradu, ki je v preteklosti bil lokacija MIKK LAN-ov.

Prijava
S prijavnino le pokrivamo stroške – ta znaša 10€. Plačilo prijavnine na dogodku ni mogoče.
Prijavo opravite s klikom na ta stavek, ki vas bo odpeljala v spletno trgovino, v kateri opravite nakup karte za dogodek. S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji udeležbe.

Pijača in prigrizki
V prijavnino je vključena hrana in pijača (sestavine za pripravo sendvičev, voda in sadni sokovi, jogurti, sadje in drugi zdravi prigrizki).

Kapaciteta
45 udeležencev z računalniki.

DELI
Okt
5
sob
A Blast From The Past – MIKK Murska Sobota @ Murska Sobota
Okt 5 @ 20:00 – Okt 6 @ 4:00
A Blast From The Past - MIKK Murska Sobota @ Murska Sobota

Sobota, 5. oktober 2019
MIKKov klubski prostor
20.00
Vstopnina: 8€
* Vstopnice v prodaji od 10.9.2019 v MIKKovi kavarni
⬇️
……………………….
🚨 90’S TRASH IS BACK 🚨

Po šestih nepozabnih božičnih žurih in še ene posebej vroče poletne žurke se barvna 90’s povorka iz Čakovca, ki sliši na ime Blast From The Past pomika preko meje in pristaja v kultnem MIKKu v Murski Soboti!

Pridna ekipa društev Prostor CeZam Čakovec in 3FF vam garantira odlično zabavo in povratek v srečnejše in brezbrižne čase ob nepozabnih melodijah in scenografiji devetdesetih, v zameno od vas pričakuje samo dobro voljo, pozitiven odnos in seveda najbolj nore plesne gibe. 🕺🎵
Da bi cel žur imel tisti specifičen 90’s štih, vas opozarjamo da je Dress Code OBVEZEN – najdite svoje retro kolekcije, ki nabirajo prah na podstrešjih in kleteh, vskočite v barvne, bleščeče in neokusne kombinacije ter osvojite plesni podij. 😎

Na nostalgični izlet vas bo popeljal 🔊 DJ SPETZ 🔊. Začenjamo z legendarnimi po/rock/dance hiti iz 90-ih in zgodnjih 2000-ih, po ognjemetu one- hit wonderjev bomo okrog polnoči sledila špica večera ob domačih in regionalnih TRASH(ne)uspešnic katerih se še vsi zelo dobro spomnimo iz otroštva. Ob E.T, Minei, Tajči, Senni M in ostalih legendah treša ni ustavljanja, pa bodite pripravljeni na splošni plesni kaos. 🔥

V Čakovcu vsi vedo, da se na takšen spektakel enostavno ne zamuja, MIKKovi obiskovalci se bodo lahko v to prepričali v soboto, 5. oktobra od 20:00 ure naprej. Trešerice in trešerji, vidimo se! 😘
#BlastFromThePast #NajjačiDanUJednomeDanu
—————————————————————————–
Subota, 5.10. 2019
MIKKov klubski prostor
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota
20.00
Upad: 8€
* Karte u prodaji od 10.9.2019 u MIKKu
⬇️
……………………….
🚨 90’S TRASH IS BACK🚨

Nakon šest nezaboravnih božićnih tuluma i jednog posebno vrućeg ljetnog izdanja, šarena 90’s povorka iz Čakovca kodnog imena Blast From The Past kreće preko granice i slijeće u kultni MIKK u Murskoj Soboti! 🛬

Vrijedna ekipa okupljena u udruge Prostor CeZaM Čakovec i 3FF garantira vam odličan provod i povratak u sretnija i bezbrižnija vremena uz nezaboravne zvukove i scenografiju devedesetih, a od vas zauzvrat očekuje samo dobru volju, pozitivu i, naravno, najluđe plesne pokrete. 🕺🎵 Da bi cijeli party imao onaj specifičan 90’s štih, napominjemo da je Dress Code OBAVEZAN – prekopajte svoje retro kolekcije koje skupljaju prašinu na tavanima i u podrumima, uskočite u šarene, blještave i neukusne kombinacije i osvojite plesni podij! 😎

Na ovaj nostalgični izlet s DJ pulta vas vodi 🔊 DJ SPETZ 🔊. Krećemo s legendarnim pop/rock/dance hitovima iz 90-ih i ranih 2000-ih, a nakon vatrometa one-hit wondera oko ponoći slijedi špica večeri uz domaće TRASH (ne)uspješnice koje svi još uvijek jako dobro pamtimo iz djetinjstva. Uz E.T., Mineu, Tajči, Sennu M i ostale legende treša nema stajanja, pa budite spremni na opći kaos. 🔥

Domaća ekipa već odavno zna da se ovakav spektakl ne propušta, a naši budu se dragi susjedi u to uvjerili 5.10. od 20:00 pa do 3:00 u MIKK-u. Trešerice i trešeri, vidimo se! 😘

#BlastFromThePast #NajjačiDanUJednomeDanu

DELI
Okt
12
sob
Klubski Maraton Radia Študent 2019- GLOG in Pantaloons
Okt 12 @ 22:00 – Okt 13 @ 2:00

Sobota, 12. oktober 2019
MIKKov klubski prostor
Vrata: 21.00
Koncert: 22.00
Vstopnine ni!
________________
GLOG (Slo) / Posthardkoraška poetična preganjavica

Po nekaj letih skrivanja v kleti sta se Matija Širok in Gregor Vuga oziroma dvojec GLOG končno odločila napraviti prvi korak v svet. S kitaro, različnimi efekti in vokalom v svoji glasbi zrcalita žanre postrocka, posthardcora, eksperimenta in spoken worda z močnimi vplivi bendov, kakršna sta Slint in Ulver. Stojita pa tudi za močnimi besedili, ki nikogar, ki bo prisluhnil, ne bodo pustila mirno spati.

https://soundcloud.com/klubski-maraton/sets/klubski-maraton-2019-izbranci-demo

…….
Pantaloons (Slo) / Hopa cupa brass bend s Primorske

Trio Pantaloons je le kako leto star energičen kolektiv, ki v svoji glasbi spomni tako na svirke balkanskih trubačev kot na novo mladostno londonsko jazz sceno. Operirajo le s tubo, saksofonom in bobni, a vseeno si lahko privoščijo tripe v elektrofunk, dubstep, broken beat ali jazz. V svojem ubranem ritmu in kot najbolj plesno razpoložen člen letošnje klubske karavane Pantaloons nikakor ne bodo dopustili ravnodušja na obrazih poslušalcev.
______
* Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, izkoplje in razkrije presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki skozi nadaljnja leta v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je izjemno uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovim kreativnim podvigom ter potencialom za nadaljnji glasbeni razvoj.

DELI
Okt
26
sob
JAZZliebe/ljubezen: džeZZva (Slo) @ Murska Sobota
Okt 26 @ 21:00 – Okt 27 @ 2:00
JAZZliebe/ljubezen: džeZZva (Slo) @ Murska Sobota

Sobota, 26.10.2019
MIKKov klubski prostor
21:00
Vstopnina 5€
_____________________
🎶🎷Glasba kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop.

Glasba kvarteta džeZZva, ki ga sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Tadej Kampl (kontrabas), Miran Celec (bobni), temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se spogledujejo s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na poseben način in jim na ta način dajo oseben pečat. V svojih kompozicijah spretno in prefinjeno spajajo tudi panonski melos in zvoke drugih kultur. Zasedba je prepoznana in cenjena tudi v tujini. Julija letos so nastopili na eminentnem francoskem jazz festivalu Jazz à Vienne.

Na slovensko glasbeno sceno so opazno stopili leta 2014, s prvencem džeZZva.
❗️Album je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih glasbenih izdelkov po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija. Izdali so še posnetek koncerta iz Skritega dvorišča v Murski Soboti, z naslovom Live From The Hidden Courtyard (2016), ter lani album Sintur, ki je bil uvrščen na lestvico 30 naj jazz albumov v regiji.

DELI