KOLEDAR DOGODKOV

DELI
Jun
29
pon
Igrivi park 2020 @ Murska Sobota
Jun 29 @ 9:00 – Avg 29 @ 12:00
Igrivi park 2020 @ Murska Sobota

➜KJE? Drevored v Mestnem parku Murska Sobota
➜KDAJ? 29.6. do 29.8.2020
Vsak dan od ponedeljka do sobote med 9. in 12. uro

MIKK Murska Sobota Vas skupaj z Mestno občino Murska Sobota ter ostalimi partnerji vabi na brezplačne kreativno-ustvarjalne delavnice in predstavitev dejavnosti društev, ki bodo potekale čez celotno poletje od ponedeljka do sobote na drevoredu v Mestnem parku Murska Sobota med 9. in 12. uro dopoldan. Aktivnosti so primerne za otroke in mladostnike.

V primeru dežja se aktivnosti ne bodo izvajale.
Predhodne prijave niso potrebne.

Razpored in aktivnosti izvajalcev, ki bodo prisotni v Igrivem parku, bodo objavljene naknadno.
__________________
*Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota

DELI
Jul
6
pon
Aktivno v poletje: Aktivno v naravi
Jul 6 @ 17:00 – Avg 29 @ 20:00
Aktivno v poletje: Aktivno v naravi

➔ KDAJ? Od 6. julija do 29. avgusta 2020 vsak dan od ponedeljka do sobote med 17:00 in 20:00.
➔ KJE? Travnik pred Gradom Murska Sobota v Mestnem parku Murska Sobota

Aktivno v poletje je projekt v katerem potekajo kreativne delavnice za otroke in mladino, rekreativne aktivnosti in predstavitev dejavnosti društev, mladinskih organizacij in organizacij s programom za mlade. Vse aktivnosti se izvajajo zunaj na prostem, v primeru dežja se aktivnosti ne izvajajo.

Program
🌳17:00-20:00 Rekreativne aktivnosti v Mestnem parku Murska Sobota (badminton, nogomet, frizbi, spretnostni poligon) in predstavitev dejavnosti društev in ostalih organizacij za mlade.

Program delavnic in vodenih vadb bo objavljen bo objavljen naknadno.
_______________
* Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota

DELI
Avg
3
pon
Poletni tabor za otroke 2020
Avg 3 @ 8:00 – Avg 7 @ 16:00
Poletni tabor za otroke 2020

MIKK Murska Sobota
3. – 7. avgust 2020
Grajsko dvorišče in klubski prostor
Prijave so obvezne❗️
________________
Tudi letos bo v MIKK-u Poletni tabor za otroke, ki bo potekal od 3. do 7. avgusta, med 8:00 in 16:00 uro. Tabor je namenjen osnovnošolcem v starosti med 7 in 14 let. Tabor vključuje kreativno-zabavne in izobraževalne delavnice ter animacije na bazenih Mestnega kopališča Murska Sobota.

❗️Prijave so obvezne. Prijavo pošljete na miha.lendvaj@mikk.si.
V prijavi naj bo navedeno;
-ime in priimek otroka
-starost otroka
-kontaktni podatki staršev (telefon in elektronski naslov)

Program:
08:00-08:30 Zbor udeležencev in zajtrk
08:30-12:00 Kreativne delavnice
12:00-13:00 Kosilo
13:00-16:00 Popoldanski zabavni program

Glavna lokacija izvedbe je Grajsko dvorišče in MIKK-ov klubski prostor, popoldne pa se bomo preselili na Letno kopališče Murska Sobota, v primeru slabega vremena bomo ostali v prostorih MIKK Kluba.
Število udeležencev je omejeno na 10. Prijavnina znaša 30 Eur z DDV za prvega otroka, za drugega pa 15 Eur z DDV in vključuje zajtrk, kosilo, kreativne delavnice in prost vstop v Mestno kopališče Murska Sobota.
Za vse dodatne informacije glede dogodka se lahko obrnete na:
Vodjo projekta: Miha Lendvaj (miha.lendvaj@mikk.si)
_________________
* Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota

DELI
Avg
6
čet
Kino pod zvezdami – Medtem ko vas ni bilo
Avg 6 @ 21:00 – 23:00
Kino pod zvezdami - Medtem ko vas ni bilo

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota na Grajskem dvorišču v Murski Soboti pripravljata brezplačno projekcijo filma Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you).

Ricky, Abby in njuna otroka živijo v Newcastlu. So ljubeča in povezana družina, a finančno jim ne gre najbolje. Ricky je zamenjal že vrsto slabo plačanih služb, Abby pa predano opravlja delo patronažne sestre. Zavedata se, da kljub trdemu delu nikoli ne bosta imela lastnega doma. Potem pa se Rickyju ponudi izjemna priložnost. Če bi prodal ženin avto in kupil kombi, bi se lahko samozaposlil kot pogodbeni kurir. Nova zaposlitev obeta svobodnejši delovnik in boljši zaslužek, toda …

Režija: Ken Loach
Velika Britanija / Francija / Belgija, 2019, 100 min

Napovednik: https://bit.ly/2YC0l07

V kolikor se nam nameravate pridružiti, vam podajamo nekaj nasvetov/navodil:
1. Vstop je prost do zapolnitve mest. Na dogodku se lahko nahaja največ 50 oseb. Predlagamo vam, da na lokacijo pridete pravočasno.
2. Ob prihodu boste morali vpisati svoje osebne/kontaktne podatke v poseben seznam.
3. Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19.
4. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.
5. V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na kasnejši termin – za obvestila spremljajte Facebook strani MIKK-a in Europe Direct Pomurje. Obvestilo o morebitni prestavitvi projekcije bomo objavili najkasneje 1 uro pred začetkom.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Več informacij o Filmskem tednu: https://bit.ly/32LXTrB

DELI
Avg
7
pet
Koncert: Okustični (Slo)
Avg 7 @ 21:00 – 23:45
Koncert: Okustični (Slo)

Petek, 7. avgust 2020
Grajsko dvorišče Murska Sobota
21.00
vstopnina 5€
______________________-

Okustični, (akustična) žanrsko pestra zasedba, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji, so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo ‘Pri nas’. Leto kasneje so svojo žanrsko odprtost pokazali z reinterpretacijo skladbe ‘Ta noč je moja’, lani so se na EMI predstavili z novo skladbo ‘Metulji plešejo’, ki je kmalu dobila tudi svojo ljudsko različico, s citrami, nato je luč sveta ugledala še ‘Se vrti (Ko si na tleh)’.

Konec leta so v svet poslali novo skladbo ‘Enkratna, neponovljiva’ in z njo napovedali izid istoimenskega prvenca. Danes je pred vami nova ‘Po tisti dolgi poti’. Zgoščenka ‘Enkratna, neponovljiva’ predstavlja zasedbo, ki jo tvorita Mate Bro, Karin Zemljič, Saša Matajič in Peter Smrdel.

Zasedba:
Karin Zemljič
Mate Bro
Saša Matajič-spremljevalni vokal
Peter Smrdel-Bas kitara
___________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo

Naprošamo vas, da se držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

DELI
Avg
8
sob
MIKK Kino: Animateka pod zvezdami- Fantomski deček
Avg 8 @ 21:00 – 23:00
MIKK Kino: Animateka pod zvezdami- Fantomski deček

Sobota, 8. avgust 2020
Grajsko dvorišče ob 21.00
Vstop prost
_______________________

FANTOMSKI DEČEK (Phantom Boy; 84 minut; Francija, Belgija)

🎥 Leo živi v New Yorku, s čepico zakriva golo glavo in je zelo bolan. Svoji sestrici Titi rad bere detektivske zgodbe. Ko odide v bolnišnico, pa ugotovi, da je lahko s pomočjo svoje volje tudi sam nenavaden junak. Zapusti lahko svoje telo in leti naokoli, kot nekakšen fantom!
S policijskim načelnikom Alexom, ki je prav tako v bolnišnici, začasno prikovan na invalidski voziček, morata New York rešiti pred skrivnostnim gangsterjem, možem spako, ki ga namerava s strašnim računalniškim virusom uničiti. Imata le 24 ur časa, da rešita mesto …
__________________
Ozadje nastajanja filma

Film se slogovno opira na klasični ameriški strip (Batman, Spider-Man, Dick Tracy, Phantom Stranger), z dolgimi sencami pa tudi na film noir. Na filmu je delalo 60 ljudi. Dve leti so potrebovali, da so končali scenarij, nato pa so tri leta animirali. Animiranje je potekalo računalniško, vendar z ročnim risanjem na tablicah. Za oblikovanje ozadja so najprej risali s kredo in voščenkami na papir, nato pa so sliko prenesli v digitalno obliko. Da bi obdržali klasični slog, so upočasnili tudi animacijo in uporabili le 12 sličic na sekundo (vsako so posneli dvakrat). Pri računalniški obdelavi so skušali obdržati zrnato sliko, ki spominja na klasične ameriške stripe.
Glas je filmu posodila slavna francoska igralka Audrey Tautou. Dečku je posodil glas 13-letni sin režiserja, Gaspard Gagnol, ki je bil sprva mišljen le za testno različico filma, toda ekipi je bil všeč in so ga obdržali.
____________
* Naprošamo vas, da se držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

* Projekt MIKK(s)TRIP je podprt s strani Mestne občine Murska Sobota

DELI
Avg
11
tor
Delavnica 3D oblikovanja s programom Foundry Modo
Avg 11 @ 16:00 – Avg 13 @ 19:00
Delavnica 3D oblikovanja s programom Foundry Modo

11. – 13.8.2020
MIKKov klubski prostor
16.00 – 19.00
_______________________

🖥 Vabljeni v MIKK MMC na trodnevno delavnico 3D oblikovanja s programom Foundry Modo.

Delavnica iz 3D oblikovanja s programskim orodjem Foundry Modo je namenjena vsem posameznikom, dijakom in študentom, ki se zanimate za arhitekturo, grafično oblikovanje in ostale umetniško-strokovne smeri. Na trodnevni delavnici se boste spoznali z osnovnimi funkcijami programa, se naučili 3D modeliranja, senčenja modelov, dodajanja materijalov ter uporabljanje mnogih učinkov (odsev, sence, atmosferski vpliv,…)

💥S seboj prinesite svoje prenosnike, na katere si predhodno naložite program Foundry Modo (na voljo je brezplačna preizkusna verzija, ki si jo prenesete na https://www.foundry.com/products/modo/try-modo).

Predznanje ni potrebno.

➡︎Na delavnici je prostih 10 mest, zato pohiti z obvezno prijavo na info@mikk.si

Delavnica je brezplačna.
_____________
* Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.

DELI
Avg
13
čet
Predavanje: Stres, kuga sodobnega časa
Avg 13 @ 20:30 – 22:00
Predavanje: Stres, kuga sodobnega časa

Četrtek, 13. avgust 2020

Grajsko dvorišče ob 20.30

Vstop prost

__________

• Kako se spopasti s kroničnim stresom in s tegobami sodobnega časa, s preobremenjenostjo in z negotovostjo preživetja?
• Kako ohraniti ‘sebe’ in svoj notranji mir v današnji družbi tekmovalnosti in borbe za priznanjem?
• Kaj storiti, ko se zunanji pritiski in naše notranje napetosti razvijejo v eno od sodobnih psihosomatskih bolezni, kot je izgorelost, depresija, tesnoba, fibromialgija, bolečinski sindrom?
• In če se to zgodi, kako prenoviti svoje fizične in psihične moči?

Za uspešno življenje ni recepta in zanj ob rojstvu nismo prejeli navodil za uporabo. Za srečo in harmonijo ni bližnjic in tudi ne instantnih rešitev. Vsaka življenjska pot je enkratna, posebna, unikatna in takšne so tudi njene preizkušnje. Prav vsi pa se na življenjskih križiščih soočimo z istimi vprašanji.

• Smo pripravljeni na spremembe?
• Smo se voljni soočiti s travmami in ranami preteklosti, s toksičnimi odnosi (soodvisnost, nasilje, zlorabe,…), z lastnimi nezdravimi psihičnimi vzorci (nemoč, odvisnosti, nizka samopodoba, negativni notranji samogovori, …), s svojo temno (senčno) stranjo, s škodljivimi prepričanji, z destruktivnimi obrambami in lažnimi vrednotami?

Epidemija koronavirusa in nenaravna socialna izolacija sta nas postavili pred nove izzive: spreminjata planet in družbo, naše odnose in naše vrednote.

Kako se bomo odzvali?

***********

Maja Megla je dolgoletna novinarka in urednica (Mladina, Delo).

Njen prvenec Stres, kuga sodobnega časa, ki je izšel maja 2018, je bil natisnjen trikrat.

Gre za poljudnoznanstveni priročnik o stresu, bolezenskih posledicah in regeneracijskih tehnikah, ki je bil dobro sprejet tako med strokovno javnostjo (zaradi verodostojnosti in zanesljivosti) kot tudi med bralci (zaradi jasnosti in razumljivosti).

Pri raziskavi se je avtorica oprla na najnovejše znanstvene izsledke. Viri so bile ugledne svetovne zdravstvene in raziskovalne ustanove (klinika Mayo, Tehnološki inštitut Massachusettsa (MIT), univerza Johnsa Hopkinsa, univerza Stanford, Harvard in Berkeley, Kalifornijski tehnološki inštitut idr.).

Več na: majamegla.si

DELI
Avg
14
pet
Koncert: Damir Avdić
Avg 14 @ 21:00 – 23:45
Koncert: Damir Avdić

Petek, 14. avgust 2020
Grajsko dvorišče
ob 21.00
Vstopnina 5€
______________________
Ostrobesedni popisovalec našega vsakdana Damir Avdić se vrača z novim albumom v radikalno šik maniri! Ta gromoviti glas balkanskega podzemlja v njegovi značilno mesnati in sočni gostobesednosti secira in lucidno reflektira aktualne banalnosti tavajoče zahodne družbe, od Weinsteina in Petersona pa do krize srednjih let, čičerike in Tinderja.
Brez zadržkov para po družbenem drobovju in skozi svoj enkraten glasbeni izraz, riše svoje nabrušene stihe, ki spretno prehajajo med pridušenim sarkazmom, eksplicitno ironijo in premišljenim cinizmom. Brez patosa, jasno in glasno, radikalno šik!

Diskografija:
“Radikalno šik” (Kapital Rekord, 2019)
“Amerika” (Kapital Rekord, 2017)
“Manjina” (Kapital Rekord, 2015)
“Human Reich” (Kapital Rekord, 2013)
“Main Kapital” (Kapital Rekord, 2012)
“Život je raj” (Moonlee Records, 2010)
“Mrtvi su mrtvi” (Moonlee Records, 2008)
“…od trnja i žaoka” (Slušaj Najglasnije!, 2004)

Bibliografija:
“Ne želim da pobjedim” (Algoritam, 2014)
“Tiket za revoluciju” (Algoritam, 2012)
“Kuda Sestro” (Algoritam, 2011)
“Enter Džehenem” (samozaložba, 2009)
“Na Krvi Ćuprija” (Bratstvo duša, 2004)

Povezave:
damiravdic.bandcamp.com/
https://youtu.be/ukfKLJ4ImyE (Human Reich)
https://youtu.be/79VRnw2rG3w (Kolone)
https://youtu.be/nqoJiham6VE (Nuspojave)
https://youtu.be/t7pCvvRF4vM (Čuvaj se)

DELI
Avg
21
pet
Odprto obrobje: Miha Erič- ”Drobtine samote”
Avg 21 @ 18:00 – Sep 4 @ 19:00
Odprto obrobje: Miha Erič- ”Drobtine samote”

Petek, 21. avgust 2020
Galerija Odprto obrobje
ob 18.00
vstop prost
________________________
𝐌𝐈𝐇𝐀 𝐄𝐑𝐈𝐂̌ – ”𝐃𝐑𝐎𝐁𝐓𝐈𝐍𝐄 𝐒𝐀𝐌𝐎𝐓𝐄”
* Likovna razstava grafik lesorezov, linorezov in bakrorezov

➜V času digitalizacije in novih medijev je Miha našel svojo inspiracijo v tradicionalnih grafičnih tehnikah in obrtništvu kjer prevladujejo koncentracija, umirjenost in meditacija.
Miha Erič je izjemno aktiven na likovnem področju, letno ima več samostojnih razstav in sodeluje pri številnih državnih in mednarodnih projektih, tako na likovnem kot tudi na glasbenem področju. V svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse.

Avtorja zanimajo drobne naključne sledi v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.

Miha Erič se v svojih delih prepušča neposrednosti, improvizaciji in domišljiji, ustvarja idilični svet narave in imaginarnih podob brez ”napak” ali pomanjkljivosti. Med ustvarjanjem je izredno zbran, koncentriran, razmišlja in deluje intenzivno in preprosto, počasi.
Naklonjen je kompleksnemu izrazu, črtni grafični kompozicijski igrivosti in malim drobnim poudarkom. Likovno izražanje na področju grafike spodbuja in razvija drugačno miselnost, percepcijo v umetnosti in ustvarjanju.
Daje možnost razvijajočim se spodbudo konstruktivnega likovnega oblikovanja, izražanja ter mišljenja. Vzporedno pa dopušča ponovljivost drugačnosti in s tem posledično razvoj oziroma napredek: miselni, likovni, doživljajski. Omogoča razvoj perceptivne občutljivosti, dovzetnosti ter spodbuja likovno občutljivost in korektnost.
_______________________

* Projekt Odprto obrobje je podprt s strani Mestne občine Murska Sobota

Naprošamo vas, da se držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

DELI