KOLEDAR DOGODKOV

DELI
Okt
2
pet
Dnevna soba s posluhom: Back to the legendary year of 81
Okt 2 @ 19:00 – 22:30
Dnevna soba s posluhom: Back to the legendary year of 81
Petek, 2. oktober 2020
Grajsko dovriščeob 19.00
vstop prost
_________________________

Ponovno vabljeni v MIKKovo dnevno sobo s posluhom. Tokrat se vračamo v leto ’81, za glasbeni izbor pa bo ”zadolžen” Harry TheTeacher
Se vidimo…
____________
– Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo.
DELI
Okt
3
sob
6. sejem starih stripov v MIKKu
Okt 3 @ 10:00 – 13:00
Sobota, 3. oktober 2020
10.00 – 13.00
Grajsko dvorišče
______________________
💥V MIKKu nadaljujemo v sodelovanju s Striparno Oblaček (https://www.striparna-oblacek.com/) prirejati striparske dogodke ter sejem starih stripov.
Šesti sejem bo potekal v soboto, 3.10.2020, med 10. in 13. uro na Grajskem dvorišču v Murski Soboti.
Na dogodek ste vabljeni kot kupec ali ponudnik svojih starih stripov, lahko pa na dogodek pripeljete tudi svojo družino in samo zadovoljite svojo radovednost!
Vabljeni!
_________________
*Na dogodku bo lahko največ 50 oseb. Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra. Obvezna uporaba mask!!
DELI
Okt
7
sre
MIKK Kino: Groundswell Rising (ZDA/2015)
Okt 7 @ 20:00 – 21:15
Sreda, 7. oktober 2020
MIKKov klubski prostor ob 20.00
vstop prost
_____________
🎬Naslov dokumentarnega filma lahko prevedemo kot vzpon močnega občutka javnosti glede določene problematike, kakor tudi kot obsežen dvigajoč se val morja. Oba prevoda sta primerna za dokumentarec o hidravličnem lomljenju z vidika negativnih učinkov frakinga na okolje in ljudi. Prvi prevod namreč kaže na vse večjo ozaveščenost in nasprotovanje skupnosti takšnemu škodljivemu izkoriščanju naravnih virov, drugi prevod pa na potencialno nevarnost dviga morske gladine, kot posledice segrevanja ozračja, na katero v največji meri vpliva človekovo izkoriščanje fosilnih goriv.
Film si s pozivi po spoštovanju človekovih pravic, javnega zdravja in družbene pravičnosti prizadeva ozaveščati in opolnomočiti gledalce za pozitivne spremembe v njihovem, od frakinga ogroženem, okolju.
Preko intervjujev in resničnih zgodb v filmu spoznamo starše, znanstvenike, umetnike, učitelje, duhovnike, podjetnike in javne uslužbence, ki so prepričani, da ta sporna oblika črpanja plina predstavlja resno tveganje za zdravje ljudi in okolja. Spremljamo jih kako z globokim moralnim prepričanjem nasprotujejo eni od najmočnejših industrij na svetu.
Posebnost dokumentarnega filma, v primerjavi s podobnimi dokumentarci, je odkrit poziv skupnosti k aktivizmu, brez želje po trženju, saj ustvarjalci spodbujajo javna predvajanja v skupnostih, ki jih ogroža fraking.
Dokumentarni film je v angleškem jeziku brez slovenskih podnapisov.
* Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.
DELI
Okt
9
pet
Dnevna soba s posluhom: Nu Metal poslušalnica
Okt 9 @ 19:00 – 22:30
Dnevna soba s posluhom: Nu Metal poslušalnica
Petek, 9. oktober 2020
Grajsko dvorišče ob 19.00
Vstop prost!
❗️Dogodek je omejen na 10 udeležencev❗️
……………………………….
Dnevna soba, muzika in chillanje.
MIKK Murska Sobota v sodelovanju s kulturnim društvom State of Sound predstavlja Dnevno sobo s posluhom: NU METAL poslušalnica.
V tokratnji oktobrski ediciji poslušalnice, bo ekipa State of Sound obudila Nu Metal glasbo iz 90’s in 00’s, od izvajalcev kot so: Korn, System Of A Down, Slipknot, Linkin Park, Limp Bizkit, Deftones, Mudwayne, POD, Papa Roach, Soulfly, Static X, itd.
Let’s take it back to the roots!
DELI
Okt
10
sob
Vikend tečaj programiranja za otroke in mladostnike
Okt 10 @ 10:00 – Okt 11 @ 13:00

NOVOST PRI MALIH USTVARJALCIH: Vikend tečaj programiranja za otroke in mladostnike
__________________________________
KAJ? TEČAJ PROGRAMIRANJA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE (8 šolskih ur)
KDAJ? 10.10. in 11.10.2020, 10:00 – 13:00
KJE? MIKK Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota
CENA: 60€/otroka/8 šolskih ur
PRIJAVE: http://maliustvarjalci.si/delavnice/
STAROST: 10 let in več
ZAHTEVANO PREDZNANJE: Matematika (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje)
__________________________________
Računalništvo je dandanes drugi materni jezik otrok in mladostnikov, temelj njihovega sporazumevanja z vrstniki in okolico. Že dolgo se je po naših glavah podila ideja o tečaju programiranja za otroke. Z veseljem vam sporočamo, da bomo to poletje idejo o tečaju tudi realizirali. 🙂
Na tečaju programiranja se bodo otroci srečali z izdelavo računalniške igre v programu Scratch. Ob tem se bodo naučili veliko novega in se zagotovo neizmerno zabavali. Naučili se bodo osnov programiranja ter spoznali skrivnosti računalniškega izražanja.
Otroci se bodo naučili programirati klasične igre, kot sta Kača in Pong ter druge igre. Gre za aktivno spoznavanje sveta računalništva, otrok ne bo le pasivni uporabnik računalniških iger, skozi naš tečaj ga spodbujamo k ustvarjanju lastnih izdelkov. Otroci bodo spoznali vse vse vidike razvoja iger – to so grafika, animacija, glasba, vizualni in zvočni efekti ter logika, ki je bistvo računalniških iger.
Tečaj pa seveda ni namenjen le otrokom. Namenjen je vsem generacijam, ki želijo računalništvo spoznati na aktiven in ustvarjalen način. Scratch je program, ki je namenjen programiranju za vse.
Pridruži se nam na tečaju in izkusi celovit proces izdelave računalniških iger, od zasnove do deljenja z uporabniki.
__________________________________
*** Število mest je omejeno.
V ceno delavnice je vključeno:
– strokovno vodstvo
– individualna pomoč in usmerjanje otrok
– individualne prilagoditve glede na znanje/starost otroka
– uporaba vse potrebne opreme (računalnik, program Scratch, itd.)
– varstvo
Vabljeni so prav vsi – tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki so se s programiranjem že kdaj srečali. Vabimo vse otroke stare 10 let in več. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

DELI
MIKKov družabni večer
Okt 10 @ 18:00 – 22:30
MIKKov družabni večer
Sobota, 10. oktober 2020
MIKKov klubski prostor
18.00
vstop prost
______________
Vabljeni na družabni večer, kjer bomo igrali nove namizne igre, ki so na voljo pri nas v MIKKu.
Igre, ki so na voljo so sledeče:
-Ohanami,
-The Game,
-The Mind,
-Illusion,
-Catan – osnovna igra,
-Catan – vzpon inkov,
-Cash´n´Guns,
-Civilization: A New Dawn.
Pridite in se podružite z nami, kako družabno igro, ki bi jo želeli predstaviti pa lahko prinesete seveda tudi s seboj.
_______________
– Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.
DELI