V novo leto z drugo spletno oddajo Splet besed

MIKK Murska Sobota

Sreda, 6. januar 2021 ob 18h

V živo na naši Facebook strani

📚Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.

Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.

Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.

Gost druge oddaje bo ALEŠ ROPOŠA. Rojen leta 1994 v Murski Soboti, živi in ustvarja v Trdkovi na Goričkem. Doštudiral je delovno terapijo. Piše kratko prozo in daljše povesti, poezijo in dramske igre. Že od zgodnjih let se ukvarja z urednikovanjem raznih kulturnih glasil, moderira dogodke in se udeležuje literarnih natečajev. Od leta 2017 do danes je bil za svoje pisanje nagrajen ali se uvrstil med finaliste na kar nekaj literarnih natečajih.

V letih 2017, 2018 in 2019 se je uvrstil na regijsko tekmovanje mladih literatov Urška. Redno objavlja v zbornikih Stopinje in Porabski koledar, poezijo pa na portalu Pesem.si. Udeležuje se priložnostnih literarnih nastopov. Oktobra 2020 je pri založbi Volosov hram izšel njegov kratkoprozni knjižni prvenec Novo upanje, ki zajema 17 kratkih zgodb.

DELI