­č笭čç║Mladokracija ÔÇô Mladi v SLO in EU za demokracijo v Murski Soboti

V sredo, 2. decembra 2020 je med 10:15 in 12:15 potekal dogodek strukturiranega dialoga v sklopu projektov Mladokracija in EUYOU.

Dogodek je izvedel MIKK Murska Sobota kot partner v prej omenjenih projektih v sodelovanju z Mladinsko mre┼żo MaMa, In┼ítitutom za politi─Źni mened┼żment, Klubom prekmurskih ┼ítudentov, Mestno ob─Źino Murska Sobota, Gimnazijo Murska Sobota in Ekonomsko ┼íolo Murska Sobota. Dogodek je zaradi epidemiolo┼íkih razmer potekal preko spletne platforme ZOOM.

V uvodnem nagovoru je mladinski delavec Miha Lendvaj iz MIKK Murska Sobota pozdravil vse udele┼żence in mentorje ter predstavil navodila za izvedbo aktivnosti. V nadaljevanju je direktorica Mre┼że MaMa mag. Maja Hostnik predstavila namen in vsebino projekta Mladokracija.
Sledila je predstavitev projekta EUYOU s strani Klemna Balan─Źa iz In┼ítituta za politi─Źni mened┼żment, ki je v nadaljevanju udele┼żencem predstavil pravice mobilnih EU dr┼żavljanov in pa demokrati─Źne sisteme v Sloveniji in EU. Zatem je sledila porazdelitev na skupine v katerih so mladi pripravljali predloge/vpra┼íanja/pobude za dialog z ┼żupanom Mestne ob─Źine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jev┼íkom.
Dialog z ┼żupanom je vodil predsednik Kluba prekmurskih ┼ítudentov Grega Don┼ía. Tekom dialoga so mladi ┼żupanu predstavili svoje predloge, le ta pa jih je tudi izzval, da poskusijo pripraviti konkretne predloge do konca meseca decembra, ki jih bodo potem tudi sku┼íali umestiti v ob─Źinski prora─Źun.

V dialogu je sodelovalo 24 dijakov in dijakinj. Tako dijaki kot ┼żupan so izrazili tudi nadaljnjo ┼żeljo po dialogu ­čĹî

EUYOU
Mre┼ża MaMa
Klub prekmurskih študentov
Mestna ob─Źina Murska Sobota
Gimnazija Murska Sobota
Ekonomska šola Murska Sobota

DELI