Delavnica produkcije glasbe

MIKK Murska Sobota
12. – 16. Oktober 2020 med 16:00 in 19:00
MIKKov klubski prostor
Obvezne prijave na info@mikk.si!!
Prijavnine ni!


Delavnica produkcije glasbeDelavnica je namenjena vsem zainteresiranim mladim, ki si želijo pridobiti znanje o glasbeni produkciji, zvočni tehniki in glasbeni industriji.
Delavnica bo potekala pod mentorstvom Tilna Sapača, mladega glasbenika, tonskega mojstra in producenta.
Delavnica nagovarja široko paleto osnovnih znanj in je namenjena tako začetnikom kot tudi tistim, ki že imajo nekaj predznanja.

V prvi vrsti so to mladi glasbeniki, ki imajo željo bolje spoznati tehnično plat glasbe in bodo tako bolje pripravljeni na nastop. Pridobili pa bodo tudi osnovno znanje za pripravo demo posnetkov.
Zelo primerna pa je delavnica tudi za tiste, ki se ukvarjajo s produkcijo v okviru različnih video strani kot je Youtube, snemanjem podkastov in filmsko produkcijo.Delavnica bo temeljila na povezavi teoretičnega in praktičnega znanja. Udeleženci bodo tako pridobili osnovna znanja o napravah za zajem zvoka (mikrofoni, linijski signali…) in o napravah za obdelavo zvoka (mešalne mize, zvočni procesorji in efekti). Preizkusili se bodo tudi na področju praktične obdelave zvočnih posnetkov (miksanje, mastering,…) in pa tudi ozvočitvi predstave/skupine v živo. Za konec pa se bomo še spustili v studijske vode in spoznali zakonitosti in priprave, ki so potrebne za snemanje inštrumentov, vokalov, ipd.

Število udeležencev je omejeno na 10. Prijave so obvezne na info@mikk.si. 


Prosimo vse udeležence, da se držijo priporočil NIJZ in ne prihajajo bolni na aktivnosti.
Tilen Sapač je »kitarist, vokalist, studijski glasbenik, mixing inženir, glasbeni producent, tonski mojster, učitelj kitare in mentor številnim glasbenim izvajalcem. Že več kot petnajst let deluje kot studijski glasbenik, doma in v tujini. 
Sodeloval je v različnih rock, metal, pop/rock, blues skupinah, v dveh cover bandih, Voice of the soul – Tribute to Death & Pantera in To=To, trenutno pa je aktiven v heavy metal bandu iz Nemčije “Division of madness”, kjer deluje kot kitarist, vokalist in producent.  
Leta 2015 je kot gostujoči vokalist sodeloval pri mednarodni rock/blues skupini “The Electric Swamp”, ki sestoji iz glasbenikov iz 10 različnih držav po svetu. (http://theelectricswamp.com/).
Leta 2016 je kot studijski glasbenik začel sodelovati v rockovski zasedbi “Now Playing”, ki jo sestavlja večina glasbenikov iz ZDA (Florida, New Jersey).
Z letošnjim letom naprej, pa kot tonski mojster spremlja Tinkaro Kovač na nastopih po koncertnih odrih širom Slovenije in širše«.


Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota pod sklopom mladinski projekti in Urada RS za mladino pod okvirom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

DELI