Hardfuckers – Zoran Smiljanić| strip kot film: V ŽIVO

Petek, 30.11.2018
MIKKov klubski prostor
Ob 19.00

❗️ Ogled stripa ne priporočamo mlajšim od 16. let.
___________________
💥V sklopu 2. Festivala stripovske umetnosti MIKK(s)TRIP, vabljeni na unikatno performativno javno branje stripa Hardfuckers Zorana Smiljanića, ki bo potekalo kot pravi stripovski film💥

Na platnu se bodo menjavale posamezne slikice/kvadratki iz tega kultnega, blatnega, akcijskega in spermastega stripa, medtem pa bodo videne like v živo interpretirali špikerji Radia Študent. 
💣Vsemu skupaj bodo pravo atmosfero dodajale še zvočne podlage in zvočni efekti, tako da boste strip Hardfuckers končno lahko videli v bolj animirani filmski obliki. Zgodba prikazuje surovost konca osemdesetih in začetka devetdesetih let, ko je realnost kmalu povozila fikcijo. Nepozaben in provokativen strip ponuja kri, seks, nasilje in prve slovenske teroriste ter nastavlja črno ogledalo tudi današnji družbi. 
Več o stripu lahko preberete na: https://radiostudent.si/kultura/striptiz/berite-hardfuckerse
________________________
➞Strip kot film v živo je že drugi projekt špikerjev Radia Študent, ki so v preteklem letu s stripom Rdeči alarm Tomaža Lavriča gostovali v Slovenksi kinoteki, Kinu Šiška, Pritličju, Menzi pri koritu AKC Metelkova mesto in MKNŽ Ilirska bistrica.

* Projekt MIKK(s)TRIP je podprt s strani Mestne občine Murska Sobota

DELI