FILMSKA DELAVNICA NAVDUŠILA MLADE

V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota je z namenom spodbujanja produkcije kvalitetnega kratkega filma od 22. do 26.10.2018 potekala filmska delavnica za mlade.

Petdnevne delavnice so se udeležili srednješolci in študentje, ki jih zanima ustvarjanje filma. Udeleženci so tekom delavnice razvijali ideje scenarija z gostujočo vodjo delavnice, prekmurskoscenaristko in režiserko Majo Prettner.

V mestnem parku so posneli 2 filma

Na delavnicah so udeleženci ustvarili dva scenarija, na podlagi katerih so v mestnem parku posneli dva krajša filma in se preizkusili v vlogi igralcevOba filma se dotikata tematike srečanj. Prvi govori o srečanju med punco, ki ji je umrl brat in ga zatorej išče v mimoidočem fantu. Drugi film se navezuje na aktualno problematiko trenutne družbe, to je internetno zasvojenost in vzpostavljanje površinskih medosebnih odnosov. Zgodba govori o dopisovanju mladega fanta in punce preko družbenega omrežja, ki hodita eden mimo drugega, a se  sploh ne zavedata, da si dopisujeta. Ko se na koncu srečata, ugotovita, da so največ vredna realna srečanja in pristni medosebni odnosi.

V MIKKu je mladim na voljo tehnična oprema za snemanje

Kot nam je zaupala udeleženka delavnice, Janja Benkovič, je delavnica sledila procesu izdelave filma od začetka do konca. Dodala je še, da bo na podlagi pridobljenega znanja vsekakor nadaljevala s filmskim ustvarjanjem ter z veseljem koristila brezplačno izposojo tehnične opreme za snemanje, ki jo mladim omogočajo v Mladinsko informativnem in kulturnem klubu.

(Foto: Nataša Juhnov, Vestnik.si) Prekmurska režiserka Maja Prettner je z veseljem delila  svoje izkušnje in znanja z udeleženci delavnice.

˝V enem tednu sem se veliko naučila, saj je cel postopek, od same ideje do pisanja scenarija, snemanje in končne montaže produkta bil zelo dobro predstavljen. Na delavnici sem dobila ogromno idej in znanje o tem, kako se sploh lotiti snemanja filma (Janja Benkovič, udeleženka delavnice).˝

Filma, ki so jih ustvarili mladi pod taktirko znane prekmurske režiserke Maje Prettner si lahko ogledate na povezavah spodaj.

DELI