Vstopnice za Festival MIKK22 že v prodaji

▶︎Festival MIKK22◀︎
petek,14. september & sobota, 15. september 2018
MIKK Murska Sobota

👉👉👉👉 Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni.

VSTOPNINA:
Festivalska vstopnica 10€
Dnevna vstopnica (petek) 5€
Dnevna vstopnica (sobota) 8€

__________________________________

Četrtek, 13. september 2018, 18.00 ➜ Razstava plakatov preteklih Metal klavnic

Petek, 14. september 2018, MIKKov klubski prostor:

Jubilejna Metal klavnica (50) L znotraj klubskega prostora.

Darkfall
Avstrijska thrash death metal skupina Darkfall, ki prihaja iz Graza je bila ustanovljena zdaj že davnega leta 1995. Za sabo imajo 7 objavljenih studijskih albumov. Na svojih koncertih trenutno predstavljajo akutalni album z naslovom At The End Of Times, ki vključuje epske kitarske rife in močne bobnarske ritme. Zadnji album je izšel pri založbi Black Sunset/MDD Records lansko jesen.

CYTOTOXIN
Leta 2011 je nemška death metal skupina Cytotoxin objavila svoj prvi album v samozaložbi z naslovom “Plutonium Heaven”. Samo leto dni po izdaji prvenca so izdali svoj drugi kritiško hvaljeni album “Radiophobia” pri založbi Unique Leader Records. Ta album jim je odprl pot na klubska in festivalska prizorišča po Evropi. Pred letom dni so objavili še tretji album “Gammageddon”.

Arch Of Hell
Arch Of Hell so melodična metalska zasedba, ki prihaja iz Češke. V njihovi glasbi se prepletajo težki kitarski rifi, melodične klaviature ter dva različna vokala. Prvi album z naslovom “One Day” so objavili leta 2009 pri češki založbi IFA Records. Naslednji posneti album “Freakshow” datira v leto 2016. Trenutno se pripravljajo na izdajo naslednjega albuma ter aktivno koncertirajo.

Dekadent (Official)
Zasedba DEKADENT že 13. leto kuje edinstveno zmes črne kovine, le leto manj pa jo predstavlja tudi poslušalcem pod odrskimi deskami. V dobrem desetletju je četverica nanizala 4 albume in eno kompilacijo, prav te dni pa se mudi v studiu, kjer pripravlja svoj najnovejši album. Glasbo DEKADENT najlažje opišemo kot atmosferični odgovor na drugi val skandinavskega black metala, vendar zasedba v svoje kompozicije vključuje jasne note psihadelije, klasične glasbe, post-rocka in progresivnega metala. Fantje imajo za seboj številne koncertne dogodke in gostovanja po festivalih, turneje po Evropi in Rusiji, na Metal klavnici v sklopu MIKK22 pa kanijo predstaviti tudi nekaj povsem svežega materiala.

______________________________

Sobota, 15. september 2018:

➜MIKK Art Market, grajsko dvorišče med 10.00 in 13.00

MIKKov klubski prostor:

7AM – the band
Trojka z nedoločljivo točko izvora, bivanja in gibanja. V glasbi pa razgledana skozi jasen garažni kontinuum punk rockersko in grungevsko navdahnjenih muzik zadnjih toliko in toliko let, vendar v odnosu do večine podobnih bolj ali manj trendovskih, bolj ali manj oguljenih in preživetih inačic, predvsem izvrstna s pesmimi in tudi za odtenek popovsko ambiciozno fino ter radoživo pevsko evforijo.

Dogs in Kavala
Dogs in Kavala so hiter in mladi trio iz Beograda, ki igra garažno psihedelijo. Nastali so aprila leta 2016. Utopljeni v beograjsko vsakodnevnico, so 3 fantje iz različnih krajev iz področja bivše Jugoslavije odločili, da bodo skupaj igrali. Hipnotizirani udarci bobna, hiter bas tert reverb učinki kitare vas bodo teleportirali na peščeno plažo, da ujamete že zadnje sončne žarke letošnjega poletja.

Demolition Group
Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene napovedujejo koncerte z eksplozivnim nabojem, še bolj udarni in samosvoji. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

DELI