Kino pod zvezdami: Festival migrantskega filma v Murski Soboti

Sreda, 20. junij 2018
Grajsko dvorišče Murska Sobota
Ob 21.00
Vstop prost!
___________________
🎥Kot gora / Like the Mountain, Andreea Udrea, Slovenija, 2017, kratki dokumentarni film, 17′, slovenski podnapisi.

Sinopsis:
Portret Ahmada Šamija, brivca iz Sirije, ki je v Slovenijo prispel januarja 2016. Kljub prizadevanjem še nima urejenega statusa; še huje, grozijo mu z deportacijo na Hrvaško. Med tem, ko na ministrstvu še razpravljajo o njegovem primeru, lahko Ahmad le čaka.

*Portret avtorice:
Andreea Udrea, rojena leta 1994 v Buzau (Romunija), je študirala psihologiji na Univerzi v Bukarešti, kjer se je začela zanimati za družbena vprašanja. Leta 2017 se je podala na filmsko pot z Luksuz Produkcijo, kjer še danes snema filme, osredotočene na socialno-politične teme.

Filmografija: Songs of Youth (2017)
………………………………………………..
🎥Tovarna oblakov / Cloud Making Machine, Susanne Dzeik, Nemčija, 2017, dokumentarni biografski film, 75′, slovenski podnapisi

Sinopsis:
Film pripoveduje zgodbo treh mladih Berlinčanov, ki so se pred kratkim priselili. Govori o težavah, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju v Nemčiji. Občutek družine najdejo v gledališki skupini. V video posnetkih za svoje družine v domovini, kjer divjajo vojne in pustoši revščina, razkrivajo najgloblja čustva.

*Portret avtorice:
Susanne Dzeik živi v Berlinu, kjer dela kot režiserka. Med letoma 2006 in 2010 je študirala filmsko umetnost na šoli filmArche. Sodelovala je pri številnih kratkometražnih in dokumentarnih filmih, na primer After the Fire (nominiran za Prix Europa 2012 in nemško nagrado Grimme Price 2013).

Filmografija: Do Butterflies Have Borders? (2013), Of Walls and Favelas (2005), Brand Marks, Snapshots of a Revolt (2003).

……………………………………………………..
*Festival migrantskega filma v Murski Soboti poteka skupaj v organizaciji s Slovensko filantropijo.

DELI