Božični koncert: Disciplin A Kitschme (Bg/SRB)

Božični koncert: Disciplin A Kitschme (Bg/SRB)

Ponedeljek, 25.12.2017
MIKKov klubski prostor
Vrata @21.00, koncert po 22.00
Vstopnina: 10 €
*Vstopnice v prodaji od 4.12.2017 naprej, število vstopnic je omejeno
…………………………………………..
‼️Prvič v Murski Soboti!!

▶︎Disciplin A Kitschme (Bg/SRB)◀︎

Glasbo legendarne srbske rock zasedbe Disciplin A Kitschme lahko označimo kot glasbo za upor, saj v ostrih besedilih v neizprosnih ritmih napada pasiven ustroj sodobnosti. Tokrat se ena najboljših in najvplivnejših regionalnih skupin vseh časov predstavlja z zadnjim studijskim izdelkom, albumom Opet, ki so ga posneli poleti leta 2015.

Kritiki so album, na katerem so funku in drum’n’bassu dodali še vplive rhythm’n’bluesa, ocenili s samimi superlativi. Skupina spada med glasbeno najbolj progresivne alternativne glasbene skupine z območja nekdanje Jugoslavije.

Dušan Kojić – Koja, ki v bendu igra bas kitaro in poje, je skupino ustanovil leta 1981, ko je razpadla njegova zasedba Šarlo Akrobata. Nova skupina je z močno sporočilnostjo besedil in hrupnim rockom vplivala na poznejše generacije glasbenikov, od Ramba Amadeusa do Repetitorjev.

Skupina je med letoma 1995 in 2003 ustvarjala v Londonu ter temu prilagodila tudi ime Disciplina kičme – od takrat se imenujejo Discplin A Kitschme. V tem obdobju so izdali tri albume, veliko nastopali in ustanovili celo svojo založbo. Kljub relativno uspešnemu obdobju se je skupina odločila, da se bodo leta 2005 vrnili na domači teren. Takrat se je bendu pridružila tudi nova pevka Manja Đorđević.

* Projekt ALTERNATIVNA GODBA je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

DELI